دکتر بابک شکارچی:
معاون آموزشی نظام پزشکی کشور گفت: در کشور ۹۰ هزار پزشک عمومی داریم که از نظر سرانه کمبود نیست، اما توزیع پزشک در کشور به درستی انجام نشده و پزشکان انگیزه کافی ندارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر شکارچی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما در خصوص مصوبه ممنوعیت فروش تعهدات پزشکی از سوی وزارت بهداشت گفت: افرادی که از ظرفیت دانشگاههای دولتی استفاده میکنند و اساتید ما آنها را در طول ۷ سال تربیت میکنند به این امید است که سلامت مردم را تامین کنند، چرا باید این فرد را با ۳۰۰ میلیون یا ۱ میلیارد بفروشید.
وی ادامه داد: اگر از منظر دانشجو به پدیده نگاه کنیم متوجه میشویم که شرایط برای ایشان فراهم نیست و در مکانهایی که بسیاری از پزشکان طرح خود را میگذرانند تسهیلات و امکانات برای مناطق محروم فراهم نشده است.
شکارچی با بیان اینکه بعد از دوران کرونا بسیاری از کشورها به فکر تقویت نظام درمانی خود افتادند، افزود: راحتترین کار برای این کشورها این است که مغزها را جذب و شرایط را تسهیل کنند و ما نیز در داخل شرایط را سخت کردیم تا حدی که مهاجرت اکنون به پرستاران و سایر رشتههای علوم پزشکی رسیده است.
وی با اشاره به افزایشی شدن قیمت خرید تعهدات در دولت سیزدهم گفت: قبلا برای یک سال گذراندن پزشکی سالانه ۳۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده بود که البته این عدد زیادی نیست چراکه هزینه هیئت علمی، تخت و رفاه دانشجویان را اگر در نظر بگیریم هزینه زیادی صرف تربیت میشود.
معاون آموزشی نظام پزشکی افزود: تعداد دانشجو نسبت به تختها تناسب ندارد، در یکی از بازدیدها برای یک بخش درمانی ۱۳ تخت خوابی ۷۹ دانشجو حضور داشتند و دانشجوها میگفتند ما برای ادامه آموزش به کشورهای منطقه میخواهیم برویم.
شکارچی ادامه داد: شاید وزارت بهداشت در نظر داشت شرایط خروج را سختتر کند، اما هر چقدر این شرایط سختتر شود راه حلی پیدا میکنند تا بروند یا آنکه مهاجرت به داخل اتفاق میافتد یعنی یک فارغ التحصیل پزشکی به جای اینکه کار پزشکی کند، کار تجاری میکند.
وی افزود: حقوق تعداد بسیار زیادی از پزشکان با کارمند معمولی تفاوتی نمی کند؛ پزشکان طرحی ما دریافتی بین ۱۵ تا ۱۶ میلیون دارند و در برخی مناطق تا ۱۵ ماه با تاخیر پرداخت میشود.
شکارچی در پایان گفت: فروش تعهدات از منظر ملی کار درستی نیست ولی باید ببینیم علت هجومی که برای مهاجرت میشود چیست. اگر ما این راه را نیز بببندیم فارغ التحصیلان باز میروند و دیگر کار طبابت نمیکنند.