کد خبر: 285073

تاریخ انتشار: سه شنبه 14 مرداد 1404 – 16:51

به گزارش بهداشت نیوز، این روزها با افزایش دمای هوا در اغلب مناطق کشور، میزان مراجعات به مراکز درمانی به دلیل سردرد، بی‌حالی، تهوع، خشکی پوست و گرمازدگی افزایش یافته است. در همین راستا، متخصصان طب سنتی نسبت به افزایش غلبه صفرا در بدن در فصل تابستان هشدار می‌دهند و تاکید دارند که بی‌توجهی به اصول تغذیه‌ای و رفتاری در این فصل، می‌تواند منجر به بیماری‌های فصلی شود.

توصیه‌های طب سنتی برای روزهای گرم تابستان:

 ۱. نوشیدنی‌های طبیعی و خنک‌کننده:

شربت سکنجبین با خیار یا کاهو

عرق کاسنی، شاه‌تره، بیدمشک و خارشتر

خاکشیر با آب خنک و کمی شکر یا گلاب (صبح ناشتا)

آب‌لیمو طبیعی با آب ولرم، بدون یخ

۲. تغذیه مناسب فصل گرم:

پرهیز از غذاهای سنگین، سرخ‌کرده، فست‌فود، گوشت گاو و کله‌پاچه

مصرف غذاهای سبک، پخته، آبکی و با طبع سرد مانند آش شعله‌قلمکار، خوراک کدو، برنج با سبزیجات

مصرف میوه‌هایی مانند خیار، هندوانه، آلبالو، شاه‌توت، سیب زرد و آلو

۳. مراقبت از قرار گرفتن در معرض آفتاب:

پرهیز از بیرون رفتن در ساعات اوج گرما (۱۰ صبح تا ۴ عصر)

استفاده از پارچه‌های نخی، سبک و روشن‌رنگ

دوش آب ولرم در پایان روز برای دفع حرارت

 ۴. آرامش روان و خواب مناسب:

تنظیم ساعات خواب به‌ویژه خواب عصر کوتاه (قَیلوله)

دوری از عصبانیت، استرس و فعالیت بدنی شدید در گرمای روز

نتیجه‌گیری:

تابستان، فصلی با مزاج گرم و خشک است که می‌تواند بر سلامت عمومی افراد به‌ویژه با مزاج گرم اثر منفی بگذارد. با رعایت اصول ساده و در دسترس طب سنتی در تغذیه، استراحت، نوشیدنی‌ها و مراقبت از حرارت بدن، می‌توان از بسیاری از مشکلات رایج تابستانی پیشگیری کرد.

source

توسط visitmag.ir