امروزه بیش از هر زمانی امنیت دادهها به یک نگرانی اصلی و کلیدی برای شرکتها و سازمانها در سراسر جهان تبدیل شده است. دادهها سرمایههای شرکتها هستند و اینجا است که اهمیت دادهها مشخص میشود. شرکتها سعی دارند با تهدیدات مختلفی از جمله بدافزارها، حملات فیشینگ، نشت دادهها و تهدیدات داخلی مقابله کنند. یکی از اصلیترین راهحلهای تقویت امنیت دادهها، سرورهای مجازی هستند که راهی کارآمد برای استفاده از منابع و کاهش هزینهها به شمار میروند. سرورهای مجازی ویژگیها و مزایای امنیتی خاصی را ارائه میدهند که شرکتهای زیادی را ترغیب میکنند برای محافظت و جلوگیری از تهدیدات احتمالی، از آنها استفاده نمایند. در ادامه نگاهی دقیقتر به دلایل استفاده از سرورهای مجازی خواهیم داشت و مفاهیم اساسی در مورد سرورهای مجازی و فیزیکی و همچنین مزایا و معایب آنها بررسی خواهیم کرد.
سرور مجازی چیست و چگونه کار میکند؟
سرورهای مجازی (VPS) محیطی ایزوله در سرورهای فیزیکی است که امکان اجرای سیستمعاملها و برنامههای کاربردی را به چندین کاربر میدهد. منابع سرور فیزیکی شامل پردازنده، حافظه و فضای دیسک است تا چندین محیط مجازی ایجاد کند. آنها زیرساختهای مدرن فناوری اطلاعات هستند که خدمات زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهند. اگر به دنبال دلایل استفاده از سرورهای مجازی هستید تا آخر مقاله با ما باشید.
سرور فیزیکی یا مجازی؟
شرکت شما میتواند از سرور فیزیکی یا مجازی استفاده کند. نکتهای که باید هنگام انتخاب در نظر بگیرید، حجم کاری شرکت شما است که سرور بتواند به طور پایدار و بدون کمترین اختلال به کار خود ادامه دهد. زیرا از کار افتادن چند دقیقهای سرورها، ضررهای جبرانناپذیری را ایجاد میکند. برای بررسی دلایل استفاده از سرورهای مجازی نگاهی به تفاوتها، مزایا و معایب سرورهای فیزیکی و مجازی میاندازیم.
تفاوتهای سرور فیزیکی و مجازی
سرورهای فیزیکی یا همان سرورهای اختصاصی مناسب برای استفاده یک کاربر است و تمامی اجزا، خدمات و منابع آن که شامل ذخیرهسازی، پردازنده، اتصال برق، هارد دیسک و سیستم عامل (OS) برای اجرای خدمات است فقط برای صاحب سرور قابل استفاده خواهد بود. اما طراحی سرور مجازی به گونهای دیگر است و امکان استفاده چندین کاربر از یک سختافزار فیزیکی را ایجاد میکند. این یکی مورد از مهمترین دلایل استفاده از سرورهای مجازی است زیرا هزینههای سختافزاری را کاهش میدهد.
مزایا و معایب سرورهای فیزیکی
سرورهای فیزیکی باید توسط تیمهای حرفهای فناوری اطلاعات در مراکز داده کنترل شوند که از قدرت پردازشی و پایداری بالایی برای تأمین نیازهای حیاتی برخوردار هستند.
مزایای استفاده از سرورهای فیزیکی شامل موارد زیر است:
+ برای تیمهای فناوری اطلاعات و شرکتهایی که تقاضای بالا و همچنین به یک منبع سرور اختصاصی نیاز دارند، بسیار مناسب است.
+ سرورهای فیزیکی قابلیت شخصیسازی دارند که میتوان با توجه به شرایط و نیازهای شرکت، آنها را سفارش داد.
+ از سرورهای فیزیکی میتوان در هر محلی استفاده کرد.
معایب استفاده از سرورهای فیزیکی شامل موارد زیر است:
- برای خرید، نگهداری و جایگزینی سرورهای فیزیکی به صرف هزینههای نسبتا بالایی نیاز دارید.
- نیروی انسانی متخصص برای راهاندازی، پیکربندی و نگهداری آن باید استخدام کنید.
- با توجه به حداکثر حجم کاری سرور، افزایش فضای ذخیرهسازی بدون تغییر سختافزار میتواند سخت و دشوار باشد.
- فضای خاصی را اشغال میکنند.
مزایا و معایب سرورهای مجازی
به طور کلی میتوان گفت سرورهای مجازی عملکرد سرورهای اختصاصی را شبیهسازی میکنند. در این حالت منابع سرور بین بارهای کاری مختلف تقسیم میشود تا عملکرد بهتری داشته باشید. یکی از معمولترین راههای خرید سرور مجازی نیز شرکتهایی هستند که خدمات ابری ایمن را ارائه میدهند که خیال شما را از بالاترین بهرهوری سرورتان راحت میکنند.
در ادامه همراه ما باشید تا شما را با مزایا و دلایل استفاده از سرورهای مجازی بیشتر آشنا کنیم:
+ هزینههای اولیه شما را به شدت کاهش میدهد.
+ راه اندازی، پیکربندی، نگهداری زیر نظر کارشناسان صورت میگیرد.
+ دیگر نیازی به بخش ITدر شرکتتان ندارید.
+ بهرهوری و عملکرد بالایی دارند.
معایب استفاده از خدمات سرور مجازی نیز به شرح زیر است:
- هزینههای ماهیانه تکرارشونده بیشتری نسبت به سرورهای فیزیکی خواهید داشت.
- گاهی مشکلات سازگاری برنامه به وجود میآید که باید از فروشندگان کمک بگیرید.
- همچون سرورهای فیزیکی، کنترل کاملی بر سرور مجازی ندارید.
چرا امنیت دادهها مهم است؟
یکی از دلایل استفاده از سرورهای مجازی میتواند بهبود امنیت دادهها باشد. با توجه به اهمیت بالای دادهها در دنیای امروزی برای شرکتها و سازمانهایی که در معرض تهدیداتی همچون نفوذ به سیستمها و سرقت یا آسیب رساندن به دادههایشان یا افشای اطلاعات حساس و مسائل از این دست هستند که منجر به از بین رفتن شهرت و اعتبار شرکت یا عواقب قانونی و دیگر مشکلات برای آنان میشود، استفاده از سرورهای مجازی توصیه میشود.
چگونه سرورهای مجازی امنیت دادهها را بهبود میبخشند؟
از دلایل استفاده از سرورهای مجازی این است که این سرورها از طریق تقسیمبندی و جداسازی دادهها، مقیاسپذیری و انعطافپذیری و همچنین ارائه ویژگیهای امنیتی متنوع، امنیت دادهها را فراهم خواهند کرد. این سرورها همچنین قابلیت اجرای برنامههای بازیابی و پشتیبانگیری را نیز دارند تا در مواقع اضطراری کمک کنند که شرکتها بتوانند فعالیتهای خود را از سر بگیرند و بهترین استفاده از این امکانات را ببرند.
سخن پایانی
همانطور که اشاره شد دلایل استفاده از سرورهای مجازی بسیار قانعکننده و مهم هستند. سرورهای مجازی راهکاری کلیدی و موثر برای افزایش امنیت دادهها، مبارزه با تهدیدات امنیتی، کاهش هزینهها و افزایش انعطافپذیری و بهرهوری در زیرساختهای IT هستند. با توجه به پیشرفت روزافزون فناوری سرور مجازی در آینده، احتمالا این روش امنترین و قابل اعتمادترین خواهد بود.
source