به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به پیشرفتهای صنعت دارویی کشور، اعلام کرد که تولید داخلی نهتنها پاسخگوی ۹۷ درصد نیاز دارویی کشور است، بلکه از نظر کیفیت نیز توان رقابت با داروهای بینالمللی را دارد.
دکتر مهدی پیرصالحی گفت: صنعت داروی ایران یکی از افتخارات ملی است. امروز بهواسطه دانش بومی و توان تخصصی شرکتهای داخلی، توانستهایم تقریباً تمام نیاز کشور را از طریق تولید داخل تأمین کنیم.
او با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد مواد مؤثره اولیه دارویی نیز در داخل کشور تولید میشود، افزود: طی دو دهه اخیر بیش از ۳۲۰ شرکت در این حوزه فعالیت خود را آغاز کردهاند و موفق به تولید حدود ۶۲۰ نوع ماده اولیه و بستهبندی دارویی شدهاند که این موضوع نقش مهمی در کاهش وابستگی ارزی ایفا کرده است.
کیفیت داروی ایرانی در تراز جهانی
پیرصالحی درباره کیفیت داروهای تولید داخل تصریح کرد: هر دارویی که در کشور تولید میشود، از نظر کیفی مطابق با استانداردهای بینالمللی و سختگیرانه بررسی میشود؛ هم در آزمایشگاه شرکت تولیدکننده و هم در آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو.
او خاطرنشان کرد: در صورتی که کیفیت دارویی تأیید نشود، از عرضه آن جلوگیری میشود یا در صورت افت کیفیت در بازار، دستور جمعآوری فوری آن صادر میشود. بنابراین مردم میتوانند با خیال راحت از داروهای عرضهشده در داروخانهها استفاده کنند.
بودجه ۸۰ همتی برای تسویه مطالبات دارویی
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین درباره وضعیت بدهیهای دولت به شرکتهای دارویی و تجهیزاتی گفت: تا پایان سال گذشته، حدود ۵۰ درصد مطالبات این بخش تسویه شد. اما همچنان نیمی دیگر از بدهیها باقی مانده که قرار است از طریق واگذاری سهام و با بودجهای بالغ بر ۸۰ هزار میلیارد تومان (۸۰ همت) پرداخت شود.
او افزود: مجلس شورای اسلامی این بودجه را در قالب سهام در اختیار وزارت بهداشت قرار داده و ما اکنون در حال انجام مراحل اجرایی، نامهنگاری و هماهنگی با سازمان مدیریت و برنامهریزی و همچنین سازمان خصوصیسازی هستیم تا این سهام در اختیار شرکتها قرار گیرد.
پیرصالحی تأکید کرد که این فرآیند طبق برنامه باید در ششماهه نخست امسال انجام شود و سازمان غذا و دارو با جدیت پیگیر تسریع در پرداخت این مطالبات است.