به گزارش سلام نو، در گذشته بسیاری از مردم و حتی برخی منابع علمی بر این باور بودند که غذاهای سوخته، از جمله نان سوخته، می‌توانند سرطان‌زا باشند. این باور به دلیل وجود ماده‌ای به نام آکریلامید در غذاهای سوخته یا کباب شده رایج شده بود. آکریلامید در دماهای بالا و هنگام پخت یا سرخ کردن غذاهای نشاسته‌ای مانند نان، سیب‌زمینی و برنج تولید می‌شود و به‌عنوان یک ماده بالقوه سرطان‌زا شناخته می‌شود.

با این حال، تحقیقات جدیدتر، مانند آنچه که در گزارش “Cancer Research UK” آمده است، نشان می‌دهند که خطر واقعی ناشی از آکریلامید در غذاهای سوخته آنقدر کم است که نگرانی‌های جدی ایجاد نمی‌کند. این تحقیقات نشان می‌دهند که مقدار آکریلامیدی که در این غذاها وجود دارد بسیار پایین‌تر از آن است که تأثیرات منفی واقعی روی سلامت انسان داشته باشد.

بنابراین طبق تحقیقات موسسه “Cancer Research UK” نان‌های سوخته خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی‌دهند.

در نان سوخته ماده‌ای مضر به نام آکریلامید وجود دارد که می‌تواند به DNA آسیب زده و خطر سرطان را افزایش دهد. اما تمرکز این ماده آنقدر کم است که تهدید جدی برای سلامت محسوب نمی‌شود.

این موضوع را اَد یانگ، نماینده موسسه تحقیقاتی سرطان، بیان کرد.

محققان تأیید کرده‌اند که هنگام برشته کردن غذاهای نشاسته‌ای مانند نان و سیب‌زمینی، آکریلامید که یک ماده بالقوه سرطان‌زا است، تولید می‌شود. این ماده همچنین در دود سیگار نیز وجود دارد. اما طبق نتایج تحقیقات، خطرات واقعی برای انسان به شدت اغراق‌آمیز هستند.

یانگ توضیح داد که در بسیاری از آزمایش‌های اولیه روی حیوانات، دوزهای بسیار بالای آکریلامید استفاده شده است که با مقدار مصرفی این ماده از طریق غذا برای انسان‌ها قابل مقایسه نیست؛ بنابراین نتایج چنین تحقیقاتی را نمی‌توان برای انسان‌ها به کار برد.

متخصصان بر این نکته تأکید دارند که عوامل اصلی خطر ابتلا به بیماری‌های سرطان، مصرف الکل، گوشت قرمز و فرآوری‌شده، همچنین غذاهایی با میزان بالای چربی، شکر و نمک هستند.

منبع: gazeta.ru

source

توسط visitmag.ir