درد دست راست ناشی از بیماری‌های خطرناک بیشتر در بانوان مشاهده می‌شود؛ زیرا در برخی موارد درد دست راست به دلیل توسعه سرطان سینه رخ می‌دهد. در صورتی که با علائمی به جز درد دست راست روبرو هستید باید بلافاصله برای درمان این عارضه و تشخیص به موقع بیماری خود با یک پزشک ملاقات داشته باشید. البته همیشه این درد نشان‌دهنده مسائل جدی نخواهد بود، تشخیص دقیق را بر عهده متخصص بگذارید.

علل شایع درد دست راست

درد دست راست به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که این عوامل از آسیب‌های جزئی گرفته تا شرایط خاص پزشکی را شامل می‌شوند. با درک علل بروز این عارضه راحت‌تر و سریع‌تر می‌توان زمانی را برای ملاقات با متخصص تعیین کرد. برخی از دلایل شایع و رایج درد دست راست را در بخش‌های بعدی شرح می‌دهیم.

مشکلات اسکلتی و عضلانی، از دلایل شایع درد دست راست

شایع‌ترین علت درد دست راست شما مشکلات ماهیچه‌ای، اسکلتی و عضلانی آن است که عبارت هستند از:

  • کشیدگی عضلانی: فشار بیش از حد در حین فعالیت‌های بدنی به کشیدگی عضلات و در نتیجه درد موضعی منجر می‌شود.
  • تاندونیت: التهاب تاندون‌ها، اغلب به دلیل حرکات مکرر باعث درد دست می‌شود.
  • آسیب‌های روتاتور کاف: آسیب به روتاتور کاف شانه با درد همراه است که در قسمت پایین دست شما تشخیص داده می‌شود.

فشار عصبی و درد دست راست

سندرم‌های فشار عصبی مانند سندرم تونل کارپال یا سندرم خروجی قفسه سینه، باعث درد، سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی دست می‌شود. این شرایط زمانی رخ می‌دهد که اعصاب به دلیل ناهنجاری‌های آناتومیکی یا حرکات تکراری فشار زیادی را متحمل می‌شوند.

بیماری‌های قلبی و عروقی

در حالی که مشکلات قلبی و عروقی دلیل شایعی برای درد دست راست محسوب نمی‌شوند اما این بیماری‌ها دور از انتظار و ذهن نخواهند بود. شرایطی همانند آنژین صدری یا حملات قلبی شاید با درد در دست چپ ظاهر شوند اما در برخی موارد درد در دست راست نیز گزارش شده است.  

این امر به ویژه اگر با علائم دیگری همانند درد قفسه سینه، تنگی نفس یا تعریق همراه باشد، نگران‌کننده است و باید به سراغ یک متخصص قلب و عروق بروید.

رابطه عفونت‌ها و درد دست راست

عفونت‌هایی مثل زونا یا سلولیت باعث درد و تورم موضعی در دست می‌شوند. اگر این درد همراه با تب، قرمزی یا تورم باشد باید به ملاقات پزشک بروید.

چه زمانی باید نگران درد دست راست باشیم؟

چه زمانی درد دست راست خطرناک است؟

با اینکه درد دست راست خیلی مسئله خطرناک و نگران‌کننده‌ نیست اما مشاهده برخی از علائم و نشانه‌ها به ارزیابی فوری افرادی همانند متخصص سرطان یا پزشک قلب نیاز دارد. با مشاهده این علائم باید درد دست راست خود را جدی بگیرید:

  • درد مداوم: اگر درد دست شما بیش از چند روز ادامه یابد باید با یک پزشک صحبت کنید؛ زیرا در مداوم همیشه نشان‌دهنده یک مشکل اساسی است که به درمان دقیق نیاز دارد.
  • درد قفسه سینه: اگر علاوه بر درد دست راست، ناراحتی قفسه سینه دارید شاید به یک مشکل قلبی عروقی دچار شده‌اید.
  • بی‌حسی و ضعف دست: بی‌حسی و ضعف ناگهانی دست راست شاید نشان‌دهنده آسیب عصبی یا حتی سکته باشد.
  • تورم یا قرمزی: این عارضه نیز مربوط به وجود عفونت یا لخته شدن خود است.

همچنین افرادی که سابقه سرطان به خصوص سرطان سینه دارند، باید هر نوع علائم جدید یا غیرعادی همراه با درد دست راست خود را جدی بگیرند. تغییرات در بدن گاهی اوقات نشانه متاستاز است.

روش‌های درمان درد دست راست

درمان درد دست راست به علت اصلی بروز آن بستگی دارد اما برخی از روش‌های درمانی کلی نیز می‌توانند انتخاب موثری باشند. در ادامه این روش‌های درمانی را شرح می‌دهیم:

  • استراحت بیشتر: از فعالیت‌هایی که باعث تشدید درد دست شما می‌شود خودداری کنید و به دست خود زمان دهید تا بهبود یابد.
  • تغییر روند فعالیت: جوری فعالیت‌ها و وظایف خود را انجام دهید که فشار روی دستتان کاهش یابد.
  • کمپرس سرد: یک کمپرس سرد را به مدت 15 تا 20 دقیقه بر روی ناحیه دردناک دست خود قرار دهید تا تورم و درد آن کاهش یابد. این روش درمانی بیشتر برای درد دست ناشی از آسیب موثر است.
  • کمپرس گرم: پس از کاهش تورم اولیه، از کمپرس گرم برای شل کردن عضلات خود و بهبود جریان خود استفاده کنید.
  • مصرف دارو: از داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی همانند ایبوپروفن یا ناپروکسن که در کاهش درد و التهاب موثر هستند کمک بگیرید. همیشه به دوز توصیه شده بر روی برچسب اهمیت اهمیت دهید.
  • تمرینات کششی: کشش ملایم انعطاف‌پذیری را بهبود می‌بخشد و تنش یا درد دست را کم می‌کند. کشش ساده مچ دست و انگشتان روش موثری برای کاهش درد است.
  • تمرینات تقویتی: پس از کاهش درد برای تقویت عضلات دست و مچ خود از تمرینات خاصی استفاده کنید.
  • فیزیوتراپی: یک متخصص فیزیوتراپ با ارائه یک برنامه ورزشی شخصی به بهبود قدرت، انعطاف‌پذیری و عملکرد بهتر دست شما کمک می‌کند. این پزشکان حتی شاید از روش‌هایی همانند تحریک الکتریکی نیز استفاده کنند.

چه زمانی باید نگران درد دست راست باشیم؟

درد دست راست نشانه سرطان سینه است؟

سرطان سینه گاهی اوقات علائمی همانند درد در دست راست را به همراه دارد. این درد زمانی افزایش می‌یابد که سرطان سینه شما به غدد لنفاوی یا بافت‌های مجاور گسترش پیدا کند. از آنجایی که سرطان سینه به غدد لنفاوی زیر بغل یا استخوان ترقوه دسترسی دارد، درد دست راست تا حدودی به این عارضه مرتبط خواهد بود.

اگر سلول‌های سرطانی به این غدد لنفاوی حمله کنند تورم و ناراحتی در دست راست رخ می‌دهد. این مسئله به صورت درد مداوم، تورم یا احساس سنگینی دست ظاهر می‌شود. همچنین زنانی که برای سرطان سینه خود تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند شاید به دلیل آسیب عصبی یا تشکیل بافت اسکار در دستشان دچار درد شوند.

البته گاهی این درد دست بعد از جراحی شاید با مسائل و عوامل مختلف اشتباه گرفته شود که امری عادی است. سرطان سینه التهابی شکل نادر اما تهاجمی از سرطان سینه است که با علائمی همانند تورم، قرمزی و درد در سینه یا نواحی اطراف آن همانند دست همراه خواهد بود.

شاید درد دست راست شما به سرطان سینه یا سایر بیماری‌های جدی مرتبط باشد اما تشخیص نهایی هر نوع عارضه تنها بر عهده یک متخصص است. پس بیش از حد نگران نباشید و به سراغ پزشک بروید.

درد دست راست می‌تواند نگران‌کننده باشد

درد دست راست به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که مشکلات جزئی اسکلتی و عضلانی رایج‌ترین دلایل بروز این عارضه هستند اما در برخی موارد نادر نیز شاید این درد به سرطان سینه یا بیماری‌های جدی‌تر ارتباط داشته باشد.

با مشاهده درد مداوم دست راست خود، برای اینکه زودتر به نتیجه دلخواه برسید باید از پزشکانی همانند دکتر فرازمند کمک و راهنمایی دقیق بگیرید. این متخصصان حرفه‌ای با معاینه و ارزیابی وضعیت سلامت شما نتیجه نهایی را اعلام می‌کنند.

source

توسط visitmag.ir