به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، این سازمان توصیه می‌نماید که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی ذیل توجه شود:

 

توصیه های بهداشتی هنگام خرید ماهی قرمز؛

 

– ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.

– مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می باشند.

– درهنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.

– حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود.

– از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

 

توصیه‌های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

 

– پس از انتقال ماهی به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرارگیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.

– باتوجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.

– درصورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.

– ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

– میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می‌باشد.

– بهترین دمای نگهداری ماهی 22 – 26  درجه سانتی گرد می‌باشد.

– غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.

– به منظور تعویض آب هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود واز تعویض یکباره آب خودداری شود.

– درهنگام تعویض آب و… نیازی به دستکاری ماهی نمی‌باشد، اما در صورت لزوم و بخصوص در افراد با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی، از دستکش استفاده شود.

– درپایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه‌ها و یا نهرها رها نکرده و درمحل‌های تعیین شده توسط شهرداری رها سازی شود.

source

توسط visitmag.ir