به گزارش خبرنگار مهر، هفتمین دوره گفتمانهای دینی به همت ادارهکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری و قرارگاه فرهنگی بانوان استان و با همکاری آموزش و پرورش استان به مدت ۲ روز در جایجای چهارمحال و بختیاری برگزار شد که ۹ بانوی مبلغ بینالملل در این نشستها به «تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه بینالمللی در موضوع زن» پرداختند.
به همین بهانه، خبرگزاری مهردر شهرکرد میزبان ارنا بینتی باکو (Erna Binti Baco) ، بانوی مبلغ از کشور اندونزی بود که این گفتگو را با هم میخوانیم.
*خودتان را بیشتر معرفی کنید.
ارنا بینتی باکو از اندونزی حدود ۱۵ سال است که در ایران به تحصیل و فعالیتهای تبلیغی مشغولم. قریب به ۸۰ درصد جمعیت اندونزی مسلمان و سنیمذهب هستند و بنده نیز در خانوادهای مسلمان متولد شدم و پرورش یافتم. تحصیلات دانشگاهی بنده در اندونزی در رشته اقتصاد بود که برای تحصیل در رشته علوم قرآن و حدیث به ایران و شهر قم آمدم و هماکنون در مقطع کارشناسی ارشد رشته کلام مشغول تحصیل هستم. بعد از حضورم در ایران با یک طلبه اهل اندونزی در قم ازدواج کردم که صاحب ۲ پسر و یک دختر هستیم.
*چگونه با ایران و انقلاب اسلامی آشنا شدید؟
زمانی که دانشجو بودم سه نفر از اساتید جامعة المصطفی به دانشگاه ما آمدند و درباره شخصیت و سیر مبارزات امام خمینی (ره) برای ما سخنرانی کردند و چگونگی شکلگیری انقلاب اسلامی ایران با قیام مردم به رهبری امام (ره) را برای تشریح کردند. بنده عمیقاً تحت تأثیر نهضت اسلامی و شخصیت رهبر ایران قرار گرفتم و در همانجا از اساتید درخواست کردم که کتابهایی را در خصوص شخصیت حضرت امام برایم معرفی کنند که چند کتاب را به زبان انگلیسی در اختیارم گذاشتند و بنده با مطالعه این کتابها بسیار مشتاق شدم که در مورد انقلاب و بیداری مردم بیشتر بدانم.
البته پیش از آن، آشنایی محدودی با ایران و پیشینه علمی و تاریخی آن داشتم به ویژه اینکه در دانشگاههای اندونزی متون و منابع فلسفه ایرانی به دانشجویان ارائه میشد و بعد از انقلاب اسلامی در ایران، آثار علمای ایرانی همچون ملاصدرا جایگزین آثار غربی شده بود.
*ماجرای تصمیمتان برای آمدن به ایران و تحصیل در علوم قرآنی و تفسیر چه بود؟
پیش از حضور این اساتید در دانشگاه اطلاع نداشتم که اکثر جمعیت ایران شیعه هستند و زمانی که با قیام مردم ایران به رهبری یک شخصیت بزرگ و منحصربفرد آشنا شدم بیش از پیش به مذهب تشیع علاقه پیدا کردم. در همان برهه که اساتید جامعة المصطفی در دانشگاه حضور داشتند درخواستم را جهت حضور در ایران برای تحصیلات دینی مطرح کردم و مقرر شد آزمونی را پشت سر بگذاریم که حدود ۵۰ نفر در این آزمون شرکت کردند و خوشبختانه توانستم جواز تحصیل در مجتمع عالی بنتالهدی (س) قم تحت اشراف جامعة المصطفی العالمیه را پیدا کنم.
وقتی که به ایران آمدم ابتدا دورههای فراگیری زبان فارسی را طی کردیم و سپس وارد مدرسه بنتالهدی (س) شدم.
*توصیف شما از شخصیت امام خمینی (ره) چیست؟
حضرت امام (ره) شخصیتی بزرگ است که توانست ایران را از دست ظلم و استبداد طاغوت نجات دهد و حکومت اسلامی را در کشور برپا کند و معارف اسلامی را در جامعه جاری و سازی کند. ایشان با الهام از حرکت امام حسین (ع) و قیام عاشورا نهضت اسلامی را در ایران بنیانگذاری کردند. امام خمینی (ره) الگویی برای همه ما هستند که مصداقی از عمل به معارف قرآن و اهل بیت (ع) در عصر معاصر هستند و ایشان با بنیانگذاری نظام اسلامی درواقع زمینه را برای پیاده کردن معارف قرآن و سیره اهل بیت (ع) فراهم کردند.
توصیه و سفارش پیامبر (ص) در حدیث شریف ثقلین نیز تمسک به دو ثقل گرانبهای قرآن و اهل بیت (ع) بوده است. مردم اندونزی اگرچه مسلمان هستند اما میگویند قرآن برای ما کافی است در حالی که مذهب شیعه میگوید اگر قرآن را در کنار اهل بیت (ع) قرار دهیم گمراه نمیشویم و امام خمینی در این زمینه الگوی ما هستند.
*توصیف خودتان را از انقلاب اسلامی بگویید.
امام خمینی (ره) با اتکال به خدا و تأسی به قرآن کریم و سیره اهل بیت (ع) و با کمک مردم، انقلاب اسلامی را ایجاد کردند که یک انقلاب جهانی و یک الگو برای ماست. ما زندگی امام علی (ع) یا پیامبر (ص) را فقط مطالعه میکنیم اما امام (ره) سیره این بزرگان را عملی کردند که مقاومت ایشان در مقابل دشمنان اسلام یک الگو برای ماست
مثلاً ایشان تعیین کردند که جمعه آخر ماه رمضان را همه افراد در دنیا به خیابانها بیایند و به راهپیمایی علیه رژیم صهیونیستی بپردازند و به حمایت از مردم فلسطین بپردازند که همه ما میدانیم فلسطینیان شیعه نیستند اما ایران آنها را حمایت میکند زیرا اندیشه امام (ره) یک اندیشه جهانی است.
انقلاب اسلامی اتفاق افتاد تا بتوانیم به حکومت امام زمان (عج) برسیم که حکومت عدل جهانی است بنابراین انقلاب اسلامی الهامبخش همه دنیاست که زمینه را برای ظهور حضرت آماده کنند.
راهپیمایی مردم در روز ۲۲ بهمن که هر سال تکرار میشود نشان دهنده آن است که مردم به انقلاب اسلامی علاقه دارند و با راهپیمایی، حمایت خودشان را از نظام به جهانیان و دشمنان اسلام نشان میدهند.
*دیدگاه مردم دیگر کشورها نسبت به انقلاب اسلامی چگونه است؟
انقلاب اسلامی انفجار نور بود که تلألؤ آن به بسیاری از کشورها و ملتها رسید و امام خمینی (ره) نه فقط مورد علاقه ایرانیان بلکه مورد توجه جهانیان است چرا که ایشان فقط خدا را دید و شخصیتی مخلص بود که میخواست انسانها را از ظلم و تاریکی به سمت نور ببرد و این وجه شخصیت ایشان برای ما جالب است.
مردم جهان شیفته اندیشه امام (ره) و ارزشها و مبانی انقلاب اسلامی هستند.
انقلاب اسلامی ۴۶ سال است که تحت فشار و تحریم قرار دارد اما از پا نیفتاده بلکه پیشرفت کرده و این برای مردم دیگر کشورها واقعاً عجیب است.
*رابطه شما با قرآن کریم چگونه است؟
من در اندونزی معلم قرآن بودم و در مسجد نزدیک منزلم کلاس آموزش قرآن تشکیل میدادم، پدربزرگم نیز امام جماعت مسجد است. در قم تحصیلات علوم قرآن و تفسیر را در مقطع کارشناسی پشت سر گذاشتم و انس بیشتری گرفتم.
چیزی که برایم جالب است این بود که ما در اندونزی اغلب تفسیر تحت اللفظی قرآن را میخوانیم و تکیه بیشتر بر تلاوت و حفظ است اما در ایران تأکید زیاد بر آشنایی با معانی و تدبر در قرآن وجود دارد لذا آشنایی عمیق با مفاهیم اتفاق میافتد و با معنای پنهان آیات آشنا میشویم. آشناییام با تفسیر نمونه باعث انس بیشتر من با قرآن شده است و به نظرم با تدبر در قرآن میتوان با آیات این کتاب زندگی کرد.