مدیرکل فرآوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: تاکنون هیچ رنگی، چه وارداتی و چه تولید داخل، مورد تأیید مراجع مرتبط در ایران قرار نگرفته است.
وی اظهار کرد: امروزه پدیده تاتو در بسیاری از اقشار جامعه رواج یافته است و خدمات مربوط به آن نه تنها در اکثر آرایشگاهها، بلکه در مراکز بدون مجوز نیز ارائه میشود و در حال گسترش است. مدیرکل فرآوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دستورالعملی برای ساماندهی رنگهای تاتو تدوین شده و در مرحله نهایی شدن است، گفت: این محصولات مضر هستند لذا برای کنترل این وضعیت، دستورالعملی در حال تدوین است تا مراکز تولید و واردات این محصولات تحت نظارت قرار گرفته تا حد امکان عوارض آن کاهش یابد.
دکتر آل بویه ادامه داد: مصرفکنندگان باید از این عوارض آگاه شوند تا بتوانند با علم به خطرات، در مورد مصرف این محصولات تصمیمگیری کنند.
وی گفت: فعالیت مراکز تاتو مشابه عطاریهایی است که با وجود قدمت، با انحرافات و عرضه محصولات دستساز و غیرمجاز روبهرو شدهاند. مشابه همین وضعیت در حوزه تاتو نیز دیده میشود. تنها راه کاهش مصرف این محصولات، افزایش آگاهی مصرفکنندگان است. مردم باید عادت کنند فرآوردههای سلامت را از مراکز معتبر تهیه کنند تا در صورت بروز عارضه، امکان پیگیری و جبران خسارت وجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: داروخانهها و فروشگاههای دارای مجوز، معتبرترین مکان برای تهیه فرآوردههای آرایشی هستند. علاوه بر این، باید به شناسه رهگیری محصولات دقت شود، چرا که این شناسه، علاوه بر تأیید اصالت محصول، امکان ردیابی آن را نیز فراهم میکند.