­رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: ده هزار میلیارد تومان پول دارویار به جای دارو، در بخش درمان صرف شد.

۱۰ هزار میلیارد پول دارویار در حوزه درمان خرج شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛  بهمن صبور درباره طرح دارویار و تغییر نرخ ارز تخصیص یافته به صنعت دارو از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ تومان، افزود: بعد از اجرای طرح دارویار در تیر ۱۴۰۱، قرار شد اگر دارویی مشمول اصلاح قیمت شود میزان پرداخت از جیب مردم تغییر نکند، اما ابتدا ۱۶هزار میلیارد تومان وارد این طرح شد، با این بودجه، داروخانه‌ها به خوبی کار می‌کردند، اما پس از اتمام بودجه، دچار چالش شدند.

رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان بودجه دارویار ۶۹ هزار میلیارد تومان بود که کمتر از ۳۸ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شد، در سال ۱۴۰۳ نیز میزان بودجه دارویار، ۷۴.۵ همت قرار بود که همین بودجه نیز کمتر از این میزان تخصیص یافت و تاکنون باید بیش از ۵۵ همت از این بودجه پرداخت می‌شد، اما در واقعیت ۲۹ همت از این بودجه پرداخت شده است؛ به طور کلی، حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان طلب وصول نشده از بابت اجرای طرح دارویار داریم.

بهمن صبورافزود: اکنون در داروخانه‌ها به ویژه داروخانه‌های بیماری‌های خاص وضعیت نقدینگی مناسب نیست و از دولت می‌خواهیم در اجرای موارد قانونی عدالت را در نظر بگیرند.

رئیس انجمن داروسازان تهران همچنین گفت: حدود ۲۸ دانشکده داروسازی، ۷۰ شرکت پخش و بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدی دارو و ۱۷ هزار و ۲۰۰ داروخانه در سراسر کشور داریم، از این تعداد هزار و ۷۰۰ مورد داروخانه‌ها دولتی و مابقی خصوصی هستند و داروخانه‌های دولتی ۵۵ درصد گردش مالی بازار را به خود اختصاص می‌دهند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: کمبود‌های دارویی در بازار ٢ مدل است بالای ٩٠ درصد کمبود‌های دارویی ناشی از مشکل نقدینگی است، اما داروخانه نمی‌تواند دارو را خریداری کند، زیرا بیمه‌ها به داروخانه‌ها بدهکار هستند.

source

توسط visitmag