خدیجه امینی، مدیر دبیرستان اندیشهنفیس شهرستان فیروزکوه، در گفتوگو با خبرنگار پانا در خصوص برگزاری نماز جماعت در مدارس گفت: «اهمیت اقامه نماز بر هیچ کس پوشیده نیست و اقامه نمازهای روزانه به جماعت باید مورد توجه ویژه مدیران مدارس قرار گیرد و در دعوت دانشآموزان به نماز کوتاهی نکنند.»
وی افزود: «برگزاری نماز جماعت در مدارس امری بسیار مهم و ضروری است، زیرا باعث میشود روابط معلم و دانشآموزان صمیمیتر شود. این رابطه صمیمی در تشویق دانشآموزان به سمت مسائل دینی و احکام نماز تأثیرگذار است.»
امینی در ادامه به آثار پاداش و ثواب نماز جماعت اشاره کرد و گفت: «نماز جماعت در زندگی فردی و اجتماعی ما آثار مثبتی دارد. مسلمانان در صف واحد قرار میگیرند و صفا و صمیمیت و ارتباط دوستانه در دلها زنده میشود. این امر نسبت به آینده احساس دلگرمی و امید به همراه دارد. نماز جماعت همچنین نظم و انضباط را تقویت کرده و روحیه فردگرایی و گوشهگیری را از بین میبرد. کینهها و دشمنیها را نیز خنثی میکند.»
مدیر دبیرستان اندیشهنفیس افزود: «اقامه نماز جماعت قطعاً یکی از برنامههای مصوب و دائمی دبیرستان اندیشهنفیس است. این آموزشگاه با هدف آشنایی دانشآموزان با اصول و معارف دینی فعالیت میکند و بهطور ویژه فریضه الهی نماز را با جدیت پیگیری میکند. دانشآموزان نیز استقبال خوبی از این برنامه دارند. علاوه بر این، آموزش مفاهیم و محتوای مرتبط با فرهنگ نماز بهصورت ویژه در کلاسهای اخلاق و احکام قرار دارد و دانشآموزان برای حضور در نماز جماعت دبیرستان تشویق میشوند.»
وی تأکید کرد: «اجباری برای حضور دانشآموزان در نماز جماعت نیست و اولویت این است که دانشآموزان به هر شیوهای که میپسندند نمازشان را بهجا بیاورند. البته گاهی برخی از دانشآموزان نماز خود را بهصورت فرادی میخوانند. با این حال، وظیفه ماست که جایگاه والای معنوی نماز جماعت را برای دانشآموزان تبیین کنیم و به آنها توضیح دهیم که چرا خداوند تأکید بیشتری بر نماز جماعت دارد.»
امینی در ادامه به نقش مدیران مدارس در برپایی منظم و پرشور نمازهای جماعت اشاره کرد و گفت: «نقش مدیر در این راستا غیرقابلانکار است، اما پیش از آن باید تمهیداتی برای ساعتهای کلاسها و فعالیت مدرسه اندیشیده شود. چرا که در اکثر موارد، درست در ساعت اقامه نماز، فعالیت مدرسه پایان مییابد و پدر و مادرها یا سرویسهای مدارس پشت در مدرسه منتظر دانشآموزان هستند. طبیعی است که دانشآموزان سریعاً مدرسه را ترک کرده و در نماز شرکت نمیکنند و اگر بخواهند در نماز شرکت کنند، ممکن است بینظمی ایجاد شود.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «در گذشته اکثر مدارس دو شیفته بودند و شرایط بهتری برای برگزاری نمازهای جماعت وجود داشت. اما امروزه اکثر مدارس تنها در شیفت صبح فعالیت دارند و دانشآموزان بعد از گذراندن شش ساعت کلاس در وقت نماز تعطیل میشوند. طبیعتاً دانشآموز دوست دارد زودتر مدرسه را ترک کند. بنابراین، باید برنامهریزی در مدارس بهگونهای باشد که این نقیصه برطرف شده و نمازهای جماعت بهطور منظم برگزار شوند.»
source