دبیر علمی همایش گفتار درمانی گفت: از هر ۵۰ کودک ایرانی یک نفر به اختلالات اوتیسم مبتلا است.

ابتلای ۲ درصدی کودکان ایرانی به اوتیسم

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محی الدین تیموری در هجدهمین کنگره گفتاردرمانی ایران افزود: دو معیار مهم در تشخیص اختلالات اوتیسم، ضعف در برقراری ارتباط اجتماعی و وجود رفتار‌های تکراری و کلیشه‌ای است.

وی گفت: ضعف در تمایلات اجتماعی فرد اوتیسمی شامل ضعف در استفاده از مهارت‌های کلامی است بطور مثال کودک اوتیسمی در درخواست کردن اشیاء و حتی انجام کار ضعیف هستند و در گزارش دادن اتفاقات روزمره دچار مشکل هستند.

دبیر علمی همایش گفتار درمانی اظهار کرد: گفتار درمانی از بدو تولد مداخلات درمانی دارد برای نوزادانی که نارس به دنیا می‌آیند و مشکلات تغذیه دهانی دارند تا سالمندانی که به دلیل پارکینسون یا سکته مغزی دارای مشکل بلع هستند.

تیموری ادامه داد: تکنیک‌ها و درمان‌های مورد استفاده برای گفتاردرمانی مانند رفع مشکل بلع، درمان مشکلات تلفظی و آموزش مهارت‌های کلامی متفاوت است.

وی گفت: اثر بخشی روش‌های درمانی نیز بر حسب نوع اختلالات متفاوت است، درمان اختلالات تلفظی یا لکنت دوران کودکی با مراجعه به هنگام تا ۹۰ درصد قطعی است، اما در مورد برخی از اختلالاتی که به دنبال سکته مغزی یا پارکینسون ایجاد شده، گفتاردرمان کمک می‌کند که مشکلات بیمار به حداقل برسد و از عوارض جانبی بیماری کاسته شود.

source

توسط visitmag