معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در سال جدید میلادی بیش از ۵۲۰ محقق پر استناد یک درصد، از وزارت بهداشت در جهان معرفی شدند در حالیکه سهم بودجه پژوهشی­ از اعتبارات­ فقط ۱۲ درصد است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛­ به مناسبت هفته پژوهش امروز گردهمایی استادان و دانشمندان یک درصد برتر دنیا به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

دانشمندان حاضر در این جمع بر اساس شاخص‌های بین المللی و اثرگذاری تحقیقات در عرصه بیم المللی انتخاب شده‌اند.

نیما رضایی استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران­ گفت: همه بیماری ها، جنگ‌ها و حوادث طبیعی برای کاهش خطرات انسانی و جانی نیازمند اجماع دانشمندان در عرصه علمی است و هدف از این گردهمایی نیز تبادل علم و دانش بیش از ۷۰ نفر از دانشمندان یک درصد برتر دنیاست که در این جمع حضور دارند.

 

 

 

رضایی با بیان اینکه دانشمندان یک درصد بر اساس شاخص‌های متعدد از جمله مقالات بین المللی انتخاب می‌شوند، گفت: هدف از این گردهمایی استفاده از راه حل‌های علمی برای حل مسائل جامعه است.

در این گردهمایی، تحقیقاتی که می‌تواند راهگشای مشکل بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت، فشار خون و چاقی باشد ارائه شد تا به صورت بین بخشی تدوین و در اختیار مسئولان قرار گیرد.

قدردانی از دو استاد ممتاز که جزو دانشمندان یک درصد جهان هستند، از دیگر برنامه‌های این گردهمایی بود.

 آخوند زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز در این گردهمایی گفت؛ مقالات این دانشمندان راهگشای مسائل سلامت کشور است و در سال جدید میلادی مقالات ارسالی از ایران نشان می‌دهد بیش از ۵۲۰ مقاله از محققان پراستناد یک درصد حوزه بهداشت و درمان و ۴۸۰ مقاله از وزارت علوم منتشر شده است­

وی اعلام کرد: میانگین خروجی پژوهش در وزارت بهداشت بیش از وزارت علوم است و باید کیفیت امکانات و منابع در پژوهش‌های بهداشت و درمان افزایش یابد. سهم اعتبارات پژوهشی بهداشت و درمان از بودجه پژوهشی کشور فقط ۱۲ درصد است و ضرورت دارد این بخش منابع مورد بازنگری قرار گیرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: دسترسی دانشمندان ما به منابع الکترونیک جهانی سه سال است و به علت تحریم‌ها، بیش از آن ممکن نیست و باید این مشکل برطرف شود. زیرا تبادل تحقیقات و اشتراک گذاری آن به صورت بین المللی، بخش جدایی ناپذیر پژوهش‌های دانشمندان است.

source

توسط visitmag