یکی از روش‌های مرسوم برای رسیدگی به دندان‌ها استفاده از روکش موقت دندان است. به طور کلی این روکش‌ها به دودسته دست‌ساز و آماده تقسیم‌بندی می‌شوند که بنا بر تشخیص دندان‌پزشک امکان دارد بکار گرفته شوند. همچنین جنس این روکش‌ها نیز می‌تواند از فلز، سرامیک، ترکیب این دو، پلی کربنات، سلولوئید و غیره باشد.

معرفی کامل روکش موقت دندان و بررسی مهم‌ترین کاربردهای آن

احتمالاً دیده باشید که روکش‌های موقت شکلی دارای کلاهکی هستند که شبیه به دندان است و کار آن محافظت از دندان می‌باشد. جزئیات فراوانی برای این مدل روکش‌ها وجود دارد که آشنایی با آنها می‌تواند دید بسیار خوبی به شما بدهد.

معرفی روکش موقت دندان

هر انسان بالغی احتمالاً حداقل یک‌بار برای استفاده از روکش‌های دائمی به دندان‌پزشک مراجعه کرده است. در چنین شرایطی اولین کاری که دندان‌پزشک می‌کند تراشیدن دندان و قالب‌گیری می‌باشد. تا آماده شدن روکش احتمالاً چند روز زمان نیاز است. بیمار بعد از چند ساعت از تراش خوردن دندان‌درد شدیدی را احساس خواهد کرد که ناشی از تراش مینا و بخشی از عاج دندان می‌باشد. در حقیقت این شرایط موجب می‌شود تا هوا مستقیم به دندان برخورد کند و درد زیادی را به همراه داشته باشد.

برای جلوگیری از این شرایط اغلب دندان‌پزشک یکسری از اقدامات را بر روی دندان بیمار انجام می‌دهد که مهم‌ترین آن استفاده از روکش موقت دندان است. قرار دادن این روکش به میزان قابل‌توجهی می‌تواند درد و ناراحتی‌های بیمار را کم کند ضمن اینکه از دندان تراش‌خورده که استحکام کمی دارد محافظت کند.

عملکرد روکش موقت دندان

جالب است بدانید که عملکرد روکش‌ موقت دندان همانند یک دندان سالم و طبیعی است که مقاومت بسیار خوبی در برابر فشار حاصل از جویدن دارد. همانطور که از اسم این روکش‌ها مشخص است امکان استفاده از آنها در بلندمدت وجود ندارد، به این دلیل که نیاز به نگهداری و تعویض دارند و شل می‌شوند.

یکی از برجسته‌ترین کاربردهای روکش موقت مربوط به زمانی می‌باشد که فرد ارتودنسی کرده است. درواقع بعد از این که مراحل ارتودنسی تمام شد تا آماده شدن روکش‌های دائمی که با اکلوژن جدید تنظیم و ساخته می‌شوند، روکش موقت مورداستفاده قرار می‌گیرد.

چند مورد از کاربردهای روکش‌های موقت

اولین و اصلی‌ترین کاربرد روکش موقت که برخی مواقع به آن کاور دندان نیز گفته می‌شود، حفاظت از دندان‌ها می‌باشد. حفاظت از دندان‌ها در مواقعی که بیمار در حال انجام ایمپلند و لپه بسیار ضرورت پیدا می‌کند.

معرفی کامل روکش موقت دندان و بررسی مهم‌ترین کاربردهای آن

مورد دیگری که برای روکش موقت می‌توان بیان کرد، حفظ فاصله بین دندان‌هاست. در حقیقت زمانی که فرد در پروسه درمان دندان خود قرار دارد، روکش موقت این شانس را به وی می‌دهد تا لبخند نرمالی داشته باشد.

از طرفی استفاده از روکش موقت دندان به منظور کاهش حساسیت‌های دندانی و یا لثه اهمیت ویژه‌ای دارد. به بیان دیگر دندان‌پزشک قادر است با قرار دادن این روکش‌ها حساسیت‌های احتمالی که فرد امکان دارد با آن روبه‌رو شود را محدود نماید.

در نظر داشته باشید زمانی که دندان برای روکش دائم آماده می‌گردد به میزان قابل‌توجهی تراش داده می‌شود. در چنین شرایط فرایند خوردن و جویدن برای بیمار سخت خواهد بود و حتی امکان شکستن پایه دندان وجود دارد که همه این موارد با قرار دادن روکش موقت رفع خواهد شد.

مزایای استفاده از روکش موقت دندان

قرار دادن روکش موقت مزیت‌های متعددی را برای بیمار به همراه دارد که در این بخش به بیان برخی از مهم‌ترین آنها خواهیم پرداخت.

همانطور که پیشتر نیز بیان شد، با استفاده از روکش موقت می‌توان از دندان محافظت کرد. در حقیقت این کار موجب کاهش قابل‌ملاحظه تحریکات دندان می‌شود و مواردی مانند تغییرات حرارتی و نشت بزاق که می‌توانند بسیار دردناک باشند تا حدود زیادی بی اثر خواهند بود.

از دیگر مزایای روکش موقت کمک به ثابت ماندن دندان‌هاست. این موضوعی زمانی که دندان فرد تراش‌خورده و کوچک شده است بسیار اهمیت پیدا می‌کند. به این ترتیب، نگرانی از حرکت دندان‌های مجاور به سمت فضای خالی وجود نخواهد داشت.

از طرفی استفاده از روکش موقت زمان کافی را به لابراتوار برای آماده‌سازی روکش دائم می‌دهد. درواقع فرد می‌تواند با استفاده از این روکش‌ها عملیات جویدن را بدون هیچ مشکلی انجام دهد و از حیث زیبایی نیز چالشی نخواهد داشت.

انواع روکش موقت دندان

روکش‌های موقت به طور کلی به دودسته آماده و دست‌ساز تقسیم‌بندی می‌شوند که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارند و بنا بر شرایط مقتضی بکار گرفته می‌شوند.

روکش دست‌ساز

همانطور که از اسم این نوع روکش‌ها مشخص است، ساخت آنها توسط خود دندان‌پزشک در مطب صورت می‌گیرد. پروسه تولید این روکش‌ها نباز به وقت، دانش و تجربه دارد تا در ابعاد و اندازه‌های درست و دقیق مطابق با نیاز بیمار آماده شود. جنس این روکش‌ها اغلب پلیمری با نام آکریل است که با ترکیب پودر و مایع آماده می‌گردد.

روند کار به این صورت است که با ترکیب پودر پلیمری و مایع مخصوص خمیری آماده می‌شود که با قالب‌بندی مناسب می‌توان شکل و ابعاد مناسب برای دندان بیمار را ایجاد کرد. در ادامه برای اینکه بیمار درد ناشی از حرارت و گرمای پلیمریزاسیون را احساس نکند، روکش در خارج دهان آماده می‌گردد و سپس بر روی دندان بیمار قرار می‌گیرد. اغلب قیمت روکش موقت دندان دست‌ساز نسبت به مدل‌های دیگر کمتر تعیین می‌شود.

روکش‌‌های موقت آماده

روکش‌های آماده اغلب در بسته‌های مخصوصی قرار دارند و دندان‌پزشک آنها را بر روی دندان بیمار قرار می‌دهد. نکته مهمی که در باب این روکش‌ها وجود دارد، ابعاد و اندازه‌های متفاوتی است که دارند. این مورد دست دندان‌پزشک را باز می‌گذارد تا با توجه به شرایط بیمار مدل مناسب را انتخاب و مورداستفاده قرار دهد. البته که این موردنیاز به اندازه‌گیری دقیق دارد و زمانی می‌توان از آن استفاده کرد که تنها یک دندان بیمار تراش‌خورده باشد.

معرفی کامل روکش موقت دندان و بررسی مهم‌ترین کاربردهای آن

روکش‌های آماده در انواع مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد که از مهم‌ترین آنها باید به مدل‌های فلزی، ترکیبی (سرامیکی و فلزی)، پرسلینی، سولولوئیدی، پلی کربناتی اشاره کرد. ذکر این نکته ضروری است که روکش‌های پرسلینی درواقع از مواد سرامیکی تولید شده‌اند که دارای شباهت بسیار زیادی با دندان‌های طبیعی دارند و از این رو اغلب برای دندان‌های نیش به طور گسترده مورداستفاده قرار می‌گیرند.

در پایان باید ذکر شود که مجموعه توسعه صنعت هلال به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان توانسته است در طول مدت فعالیت خود نسبت به تولید و عرضه بسیاری از محصولات دندانپزشکی اقدام کند. به این ترتیب امکان خرید روکش موقت دندان چه به صورت حضوری و چه آنلاین مسیر است.

source

توسط visitmag.ir