به گزارش خبرنگار مهر، ایمان حمزه، عصر سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: تا کنون برداشت از سطح ۱۳۰۰ هکتار با متوسط عملکرد دو و نیم تن وش پنبه صورت گرفته و ارقام پنبه کشت شده در سال جاری شامل بابیلون، لیدر، مای و خرداد می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه، پیش بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت قریب به ۷۰۰۰ تن وش برداشت پنبه در این شهرستان برداشت شود، افزود: پنبه کاران محصول تولیدی خود را به قیمت توافقی، بسته به کیفیت وش تولیدی و درصد ضایعات به اتحادیه تعاونی تولید، کارخانه پنبه پاک کنی دشت زیبای ارزوئیه عرضه می‌کنند.

وی افزود: امسال در سطح ۱۳۰۰ هکتار کشت قراردادی اجرا و کشاورزان تحت پوشش کشت قراردادی، بذر، نهاده‌های شیمیایی، علف کش، آفت کش و کودهای پایه (سرک) را به صورت امانی دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: مزارع قراردادی تحت نظارت کارشناسان طرح سیماب قرار می‌گیرند که بازدید مستمر از مزارع، ردیابی و پایش آفات و ارائه توصیه‌های فنی به پنبه کاران در زمینه تغذیه بهینه مزارع و کنترل به موقع آفات را برعهده دارند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه خاطر نشان کرد: در سال جاری در سطح ۱۰۰ هکتار کشت پنبه به صورت بذری به منظور تأمین بذر پنبه شهرستان کشت و برداشت مزارع بذری به صورت مکانیزه وبا دستگاه کمباین وش چین انجام می‌شود که مزیت برداشت پنبه به صورت مکانیزه نسبت به روش سنتی شامل صرفه جویی در وقت و سرعت عمل بالا در برداشت، بالا رفتن کیفیت وش برداشت شده جهت ارسال به صنایع نساجی به دلیل عدم ورود الیاف غریبه در آن و عدم افت محصول می‌باشد.

گفتنی است پنبه به عنوان گیاه بومی مناطق گرمسیری، مستعد گسترش سطح زیر کشت و توسعه فعالیت‌ها و صنایع مرتبط با آن در اقلیم گرم و خشک شهرستان ارزوئیه است و این گونه در زمره محصولات راهبردی بخش کشاورزی با کاربرد مستقیم در صنایع نساجی، روغن خوراکی و خوراک دام قرار می‌گیرد و توجه به تکمیل زنجیره تولید تا فرآوری پنبه، علاوه بر ارزآوری مناسب، موجب خودکفایی کشور در زمینه واردات محصولات این حوزه خواهد شد.

source

توسط visitmag.ir