به گزارش سلامت نیوز به نقل از وری ول هلث، بسیاری از طرفداران طب گیاهی استفاده از گیاهان را برای تقویت سلامت کبد، پیشنهاد می کنند. در واقع، برخی تحقیقات نشان می دهد که برخی گیاهان دارویی ممکن است به مبارزه با اختلالات کبدی مانند سیروز (اسکار کبد) یا عفونت هایی مانند هپاتیت B و هپاتیت C (علل التهاب کبد) کمک کنند.

خار مریم

بر اساس گزارشی که در سال 2001 منتشر شد، خار مریم ممکن است برای افراد مبتلا به سیروز کبد مفید باشد. محققان با تجزیه و تحلیل پنج کارآزمایی بالینی (با مجموع 602 بیمار مبتلا به سیروز)، تشخیص دادند که مصرف ایمن خار مریم می تواند منجر به کاهش قابل توجه مرگ و میر مرتبط با بیماری کبد شود.

یک بررسی تحقیقاتی در سال 2005 به چندین کارآزمایی بالینی در مورد آزمایش خار مریم در درمان هپاتیت B و C پرداخت. اگرچه  نویسندگان هیچ مدرکی مبنی بر اینکه خار مریم می تواند به پاکسازی هر نوع ویروس هپاتیت کمک کند، پیدا نکردند، برخی تحقیقات نشان می دهد که خار مریم ممکن است به مهار التهاب مرتبط با هپاتیت C و محافظت از سلول های کبد در برابر آسیب کمک کند.

زردچوبه

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که زردچوبه ممکن است در درمان هپاتیت B و هپاتیت C مفید باشد. برای مثال، در مطالعه‌ای در سال 2009 روی سلول‌های کبد، دانشمندان کشف کردند که عصاره زردچوبه به توقف تکثیر ویروس هپاتیت B کمک می‌کند.

همچنین یک مطالعه که در سال 2010 منتشر شد، نشان داد که عصاره زردچوبه ممکن است به سرکوب تکثیر ویروس هپاتیت C کمک کند.

بر اساس یافته های این مطالعه، زردچوبه همچنین ممکن است راه حلی برای درد زانو آرتروز باشد.

بیدمشک

با توجه به یک مطالعه حیوانی که در سال 2000 منتشر شد، بیدمشک (گیاهی که اغلب به عنوان یک داروی سم‌زدایی طبیعی استفاده می‌شود) ممکن است به محافظت از سلول‌های کبد در برابر آسیب‌های ناشی از استامینوفن و مواد سمی حاصل از متابولیسم استامینوفن. کمک کند.

سایر تحقیقات مبتنی بر حیوانات نشان می دهد کهبیدمشک همچنین ممکن است به محافظت از کبد در برابر آسیب های ناشی از مصرف الکل کمک کند.

استفاده از گیاهان دارویی برای بیماری های کبدی

با توجه به فقدان کارآزمایی‌های بالینی برای حمایت از استفاده از آنها، در حال حاضر نه زردچوبه و نه بیدمشک را نمی‌توان برای درمان هر نوع بیماری کبدی توصیه کرد. از آنجایی که حمایت علمی از اثرات محافظت از کبد خار مریم نیز محدود است، توصیه این گیاه به عنوان یک درمان اصلی برای مشکلات کبدی نیز ایمن می تواند نباشد.

بنیاد کبد آمریکا برای تقویت هر روز سلامت کبد خود، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، حفظ وزن مناسب، دوری از الکل، کنترل کلسترول و شستن مکرر دست ها (به منظور جلوگیری از عفونت) را تشویق می کند. رهمیشه به یاد داشته باشید که نتایج تحقیقات حیوانی را نمی توان به طور خودکار برای انسان اعمال کرد. اگر به فکر استفاده از گیاهان برای سلامت کبد هستید، قبل از شروع درمان حتما با پزشک خود مشورت کنید.

source

توسط visitmag.ir