پرتقال سرشار از فیبر و ویتامین‌های مفید مانند ویتامین C است. این میوه هم‌چنین حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که سبب ارتقای عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شوند. برخی مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منظم پرتقال به کاهش خطر بیماری قلبی کمک می‌کند.

 

به گزارش ایلنا، پرتقال که از خانواده مرکبات است، یکی از میوه‌های محبوب فصل پاییز محسوب می‌شود. این میوه یک گنجینه غنی از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی محافظ از جمله ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها است؛ به همین دلیل مصرف آن می‌تواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شود و از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کند. این میوه پاییزی در تنظیم و تعادل فشار خون نیز نقش دارد.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منظم پرتقال از جوانب مختلف برای سلامتی مفید است؛ که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:

 

ارتقای سلامت قلب

بیماری‌های قلبی در حال حاضر شایع‌ترین علت مرگ زودرس در جهان هستند. مصرف پرتقال به کسانی دچار یا مستعد ناراحتی قلبی هستند، توصیه می‌شود. برخی مواد مغذی و ترکیبات گیاهی موجود در پرتقال از جمله ویتامین C، فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها به بهبود سلامت قلب کمک می‌کنند و خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهند. هم‌چنین، بر اساس مطالعات، مصرف منظم آب پرتقال در کاهش عوامل ابتلا به بیماری قلبی، از جمله قند خون، کلسترول بد و نشانگر التهابی پروتئین واکنشیِ C (CRP)، مؤثر است.

 

کاهش احتمال ابتلا به سرطان

علاوه بر محافظت از سلامت قلب، مصرف منظم پرتقال و سایر مرکبات می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان مانند سرطان‌های ریه، دهان، معده، سر و گردن کمک کند.

 

پیشگیری از ابتلا به دیابت

رژیم‌های غذایی سرشار از مرکبات، در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مفید هستند. یک مطالعه شامل بیش از ۷۰۰۰ بزرگسال استرالیایی نشان داد افرادی که در برنامه غذایی روزانه خود پرتقال و سایر مرکبات مصرف می‌کردند، ۳۶ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت بودند.

 

تقویت سیستم ایمنی

پرتقال و سایر مرکبات منابع عالی ویتامین C هستند و در عملکرد سلول‌های ایمنی نقش ضروری ایفا می‌کنند. علاوه بر این، ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است و به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو کمک می‌کند. آسیب اکسیداتیو می‌تواند بر سلامت سیستم ایمنی تأثیر منفی بگذارد و خطر بیماری را افزایش دهد. بسیاری دیگر از ترکیبات موجود در پرتقال، از جمله هسپریدین و نارینژنین، دارای فعالیت‌های ضد التهابی هستند. التهاب مزمن می‌تواند بر پاسخ ایمنی تأثیر منفی بگذارد، بنابراین خوردن منظم غذاهای غنی از مواد ضد التهابی برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی لازم است. فیبر یکی دیگر از مواد مغذی پرتقال است که با حفظ تعادل سالم باکتری‌های روده، سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.

 

جلوگیری از کم خونی

مصرف غذاهای غنی از ویتامین C ممکن است به پیشگیری از کم خونی کمک کند. کم خونی زمانی رخ می‌دهد که بدن از مقادیر کافی آهن معدنی بی‌بهره باشد. اگرچه پرتقال منبع غنی آهن نیست، اما منبع عالی ویتامین C است و توانایی بدن را برای جذب آهن افزایش می‌دهد.

 

ارتقای عملکرد مغز

فلاونوئیدهای موجود در پرتقال در جلوگیری از بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی، مانند آلزایمر و پارکینسون، که از تجزیه سلول‌های سیستم عصبی ناشی می‌شوند، نقش دارند. در همین راستا تحقیقات نشان می‌دهد مصرف زیاد آب مرکبات باعث بهبود عملکرد شناختی در افراد مسن می‌شود. در خانم‌های باردار نیز به منظور حفظ آرامش و جلوگیری از اثرات مخرب استرس، مصرف آب پرتقال توصیه می‌شود.

source

توسط visitmag