یک پزشک متخصص در زمینه طب سنتی بیان می‌کند: در طب سنتی ایران، دیابت به دو دسته گرم و سرد تقسیم می‌شود. در گذشته، دیابت نوع گرم بیشتر رایج بود، اما امروزه دیابت ناشی از سردی بیشتر دیده می‌شود. این نوع دیابت به طور کلی با دیابت نوع دو که به دلیل سبک زندگی نادرست، چاقی و کم‌تحرکی به وجود می‌آید، مرتبط است.

دیابت

علامت شایع دیابت، تشنگی مداوم و در پی آن پرنوشی و پرادراری است. خصوصیت این ادرار، رقیق و سفید بودن آن است که اغلب بدون سوزش تخلیه می شود. این علایم اگر مزمن شود در دراز مدت قوت بدن را کم کرده و باعث خستگی، لاغری، ضعف، بی حالی، تحلیل بدن و کم شدن تعریق می شود.

دکتر یحیی زینالپور فتاحی، پزشک متخصص طب سنتی دانشکده علوم پزشکی تهران می‌گوید: در طب سنتی ایران دو نوع دیابت گرم و سرد داریم که در گذشته دیابت نوع گرم بیشتر بوده ولی امروزه دیابت ناشی از سردی شیوع بالاتری دارد که بر اساس طب رایج با دیابت نوع دو که در اثر سبک نادرست زندگی و چاقی و عدم تحرک ایجاد می شود مشابهت بیشتری دارد. در سال های اخیر همه مقالات و کتب معتبر طبی، تغییر شیوه زندگی را پایه و اساس پیشگیری و حتی درمان دیابت به ویژه در افراد در معرض خطر دانسته اند.

تدابیر کنترل دیابت

بر حسب اینکه دیابت، گرم یا سرد باشد تدابیر جهت کنترل آن متفاوت خواهد بود ولی با توجه به شیوع دیابت نوع دو که تقارن بیشتری با سوء مزاج سرد و تر دارد، انجام ورزش معتدل و مستمر در طول هفته به طوری که عرق بر تن بنشیند که پیاده روی در هوای آزاد بهترین است، پرهیز از مصرف مواد غذایی با طبع سرد و مصرف غذاهای معتدل  رو به گرم و اجتناب از غذاهای سودازا همچون فست فودها، کنسروجات و گوشت های فراوری شده (سوسیس و کالباس)، درمان یبوست جهت دفع سریع‌تر مواد زائد و سموم بدن و اصلاح خواب شامل پرهیز از خواب های روزانه طولانی مدت و اجتناب‌ از شب بیداری به ویژه در فصل زمستان توصیه می شود.

دیابت

دیابت درمان شدنی است؟

در طب سنتی مشابه طب رایج درمان بیماری دیابت طولانی مدت و اغلب تا اخر عمر نیاز به مصرف داروست به ویژه اینکه اغلب بیماران در مراحل آخر و دیرهنگام به پزشکان طب سنتی مراجعه می کنند. جهت کنترل و درمان بیماری دیابت علاوه بر رعایت اصول شش گانه طب سنتی، متخصص بر اساس شرایط و درجه بیماری، مصرف برخی داروهای گیاهی را تجویز می کند. برخی گیاهان دارویی که به شکل موردی در کنترل قند خون آن هم برحسب شرایط بیمار موثرند شامل قره قاط، زالزالک، شنگ، سیاهدانه، خرفه، تخم گشنیز، تخم یونجه، برگ زیتون، دارچین و گزنه هستند. نکته قابل توجه اینکه مبتلایانی که تحت درمان های رایج دارویی یا انسولین هستند و به متخصصان طب سنتی مراجعه می کنند به هیچ عنوان نباید داروی خود را قطع کنند. بلکه تصمیم گیری در این خصوص بر اساس شرایط بالینی، جواب آزمایشات بیمار و توسط پزشک معالج بیمار خواهد بود.

افت قند خون، عارضه ای اورژانسی

نکته مهم اینکه افت قند خون در دیابتی ها اورژانسی است و نیاز به رسیدگی و مراقب های ویژه دارد. قند خون پایین بیشتر به عنوان عارضه و مشکل در بیماران دیابتی مطرح است که به دنبال مصرف دوز بالای دارو یا انسولین و عدم رعایت تغذیه به ویژه در سالمندان و کودکان، احتمال افت قند خون وجود دارد که با بی حالی، ضعف، عرق سرد، سیاهی چشم ها و گاهی سنکوب و افتادن همراه است که در این مواقع بیمار باید بلافاصله از مقداری شکلات یا عسل استفاده کند.


۱۱ مهر ۱۴۰۳ ۰۷:۴۲

اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)

source

توسط visitmag.ir