با این اوصاف باید گفت مصرف مقادیر معین و نه چندان زیاد از روغن زیتون می تواند نقش مهمی در کاهش سطح کلسترول بد خون و در نتیجه کنترل بیماری های قلبی داشته باشد.
نواندیش: روغن زیتون جزء اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است که در چند سال اخیر مصرف آن بسیار محبوب شده است.
به گزارش زهرا حسین زاده از سرویس ترجمه نواندیش، مطالعات قبلی استفاده از روغن زیتون را با کاهش خطر چندین نگرانی سلامتی از جمله فشار خون بالا، التهاب، کلسترول بالا، کاهش شناختی منبع مورد اعتماد و چاقی و همچنین بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 و آلزایمر مرتبط دانسته اند.
به گفته محققان دانشگاه فلوریدا، چیزی که تاکنون مشخص نشده است این است که چه مقدار روغن زیتون فرابکر (EVOO) در یک رژیم غذایی سالمتر است.
دانشمندان از طریق مطالعه جدید خود که اخیراً در مجله منبع معتبر انجمن قلب آمریکا منتشر شده است، دریافتند که استفاده زیاد و کم از روغن زیتون در رژیم غذایی با به حداقل رساندن سطح کلسترول لیپوپروتئین کم چگالی خون (LDL-C) مرتبط است. کلسترول “بد” در جریان خون نشانگری مهم برای بیماری قلبی است.
با این حال، محققان دریافتند که در دوره انتقال 4 هفتهای، شرکتکنندگانی که از روغن زیتون در سطح پایین پیروی میکردند، کاهش قابلتوجهی در سطوح نه تنها LDL-C، بلکه کلسترول تام و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C) داشتند.
با این اوصاف باید گفت مصرف مقادیر معین و نه چندان زیاد از روغن زیتون می تواند نقش مهمی در کاهش سطح کلسترول بد خون و در نتیجه کنترل بیماری های قلبی داشته باشد.