همه سازمان‌های بهداشتی بین‌المللی و ملی، از جمله مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، موافقند که واکسیناسیون آنفولانزا به صورت سالانه، معمولاً در فصل پاییز و زمستان، نه تنها برای جلوگیری از بیمار شدن به دلیل عفونت با ویروس آنفولانزا، بلکه برای جلوگیری از عوارض جدی احتمالی ناشی از ابتلا به آنفولانزا نیز مهم است.

 

نواندیش: همه سازمان‌های بهداشتی بین‌المللی و ملی، از جمله مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، موافقند که واکسیناسیون آنفولانزا به صورت سالانه، معمولاً در فصل پاییز و زمستان، نه تنها برای جلوگیری از بیمار شدن به دلیل عفونت با ویروس آنفولانزا، بلکه برای جلوگیری از عوارض جدی احتمالی ناشی از ابتلا به آنفولانزا نیز مهم است.

 

نکات تغذیه ای مهم برای قبل و بعد از تزریق واکسن آنفولانزا

 

به گزارش زهرا حسین زاده از سرویس سلامت نواندیش، مدیکال نیوز تودی در مورد نکات تغذیه ای قبل و بعد از تزریق واکسن آنفولانزا نوشت: واکسن‌های آنفولانزا هم ایمن و هم مؤثر هستند، اما برخی افراد ممکن است هنوز نگران عوارض جانبی احتمالی باشند. شایع‌ترین عوارض جانبی خفیف هستند و خیلی طولانی نمی‌مانند و می‌توانند شامل تب خفیف، سردرد، درد عضلانی و حالت تهوع باشند.

 

این عوارض جانبی قابل انتظار هستند و اغلب نشانه‌ای از مؤثر بودن واکسن نیز به حساب می آیند واکسن به سیستم ایمنی بدن آموزش می‌دهد تا با ویروس آنفولانزا مبارزه کند، که می‌تواند منجر به این پاسخ‌های التهابی خفیف و موقت شود.

 

برخی دیگر ممکن است نگران احساس ضعف در طول واکسیناسیون باشند که این می‌تواند به دلیل اضطراب ناشی از سوزن یا تزریق واکسن باشد.

 

بنابراین برای جلوگیری یا کاهش این واکنش‌ها در طول و بعد از واکسن آنفولانزا چه کاری می‌توانید انجام دهید؟ آنچه قبل از دریافت واکسن می‌خورید و می‌نوشید می‌تواند به بدن شما کمک کند تا این تجربه را راحت‌تر پشت سر بگذارد.

 

برای دریافت نکات تخصصی در مورد چگونگی مثبت نگه داشتن تجربیات واکسن آنفولانزا با کمک انتخاب‌های غذایی سالم، Medical News Today با میشل روتنشتاین، متخصص تغذیه پیشگیرانه قلب و عروق و النا رولت، درمانگر تغذیه در Health.Miro صحبت کرد.

 

قبل از واکسن آنفولانزا چه باید بخورید و بنوشید؟

 

روتنشتاین برای کسانی که نگران سرگیجه و احساس ضعف در طول یا بلافاصله پس از واکسن آنفولانزا هستند، توصیه کرد که به خوبی آب بنوشید و غذاهای سبک و کامل بخورید.

 

او توصیه کرد: “برای کمک به جلوگیری از سرگیجه یا سبکی سر، به خوبی هیدراته بمانید و قبل از واکسن آنفولانزا یک میان وعده سبک و متعادل بخورید.”

 

این متخصص تغذیه توضیح داد:

 

«نوشیدن آب یا چای گیاهی گردش خون را تقویت کرده و حجم خون را حفظ می‌کند که به جلوگیری از غش کردن و حفظ سطح انرژی پایدار کمک می‌کند. یک میان وعده حاوی پروتئین و کربوهیدرات‌های پیچیده، مانند موز با کره بادام زمینی، قند خون را تثبیت می‌کند، انرژی پایداری را فراهم می‌کند و خطر احساس ضعف یا سرگیجه را در طول و بعد از تزریق کاهش می‌دهد.»

 

بعد از واکسن آنفولانزا چه باید بخورید و چرا؟

 

رولت به ما گفت که وقتی صحبت از خوردن و آشامیدن بعد از واکسن آنفولانزا می‌شود، داشتن یک وعده غذایی متعادل و پر از مجموعه‌ای از مواد مغذی مهم است.

 

او توضیح داد: پس از دریافت واکسن آنفولانزا، سیستم ایمنی بدن یک پاسخ التهابی را برای پردازش آنتی‌ژن‌های واکسن آغاز می‌کند و به دنبال آن تشکیل آنتی‌بادی توسط سلول‌های B برای محافظت در برابر ویروس انجام می‌شود.

 

این متخصص تغذیه توضیح داد: «این فرآیند شامل استرس اکسیداتیو و التهاب به عنوان بخشی از فعال‌سازی سیستم ایمنی و توسعه سلول‌های حافظه است که برای ایمنی مؤثر ضروری هستند، اما می‌توانند به طور موقت تعادل بدن را نیز به چالش بکشند.»

 

«مواد مغذی کلیدی نقش‌های متمایزی در پشتیبانی از این مسیرها ایفا می‌کنند: پروتئین برای سنتز آنتی‌بادی و سلول‌های ایمنی بسیار مهم است، بتاگلوکان‌ها [نوعی فیبر محلول] و فیبر غذایی پاسخ‌های ایمنی ذاتی و تطبیقی ​​را تعدیل می‌کنند و انعطاف‌پذیری ایمنی را افزایش می‌دهند، پروبیوتیک‌ها از میکروبیوتای روده که بر ایمنی سیستمیک تأثیر می‌گذارند، پشتیبانی می‌کنند و ویتامین C به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل می‌کند و آسیب اکسیداتیو را کاهش می‌دهد و از عملکرد سلول‌های ایمنی پشتیبانی می‌کند.»

النا رولت هم در مورد نکات تغذیه ای پس از تزریق واکسن می گوید:

 

«یک وعده غذایی متعادل که شامل همه این مواد مغذی باشد، می‌تواند آب مرغ سرشار از پروتئین با هضم آسان، سیر، پیاز، هویج، بوک چوی یا کلم بروکلی یا هر سبزی برگ‌دار دیگر و قارچ (منبع عالی بتاگلوکان) باشد که با نوشیدنی‌های بر پایه توت مانند چای کرنبری یا سنجد دریایی با عسل مانوکا همراه می‌شود و ویتامین C و پلی‌فنول‌ها را برای تعدیل التهاب و استرس اکسیداتیو فراهم می‌کند.»

source

توسط visitmag