کد خبر: 285409
تاریخ انتشار: جمعه 24 مرداد 1404 – 23:07
به گزارش بهداشتنیوز، طب سنتی ایرانی قلب را مرکز فرماندهی بدن میداند که باید با تغذیه متعادل و پرهیز از خوراکیهای ناسالم، سلامت آن را حفظ کرد. مشکلات قلبی اغلب به علت تجمع مواد زائد، غلبه سردی یا گرمی، و سوء تغذیه ایجاد میشوند.
علائم ضعف یا بیماری قلبی از دیدگاه طب سنتی:
احساس تنگی نفس یا خستگی زودرس
تپش قلب ناگهانی یا نامنظم
سردی دست و پا و ضعف عمومی
اضطراب و بیقراری
درد یا سنگینی در ناحیه سینه
رنگپریدگی یا کبودی لبها
خوراکیهای مناسب برای سلامت قلب:
روغن زیتون بکر و طبیعی
گردو و بادام خیسانده
انار تازه و رب انار (با اعتدال)
عسل طبیعی همراه با آب ولرم
سیر تازه (در حد متعادل)
خرما و انجیر خشک
زعفران به مقدار کم
میوههای رنگی مانند سیب، پرتقال و توتفرنگی
سبزیجات برگ سبز مانند ریحان و جعفری
توصیههای تغذیهای برای تقویت قلب:
پرهیز از خوردن غذاهای سرخشده و چرب
کاهش مصرف نمک و غذاهای شور
پرهیز از غذاهای خیلی سرد یا خیلی گرم
استفاده از غذاهای تازه و پخته به صورت متعادل
پرهیز از مصرف زیاد قند و شیرینی
نوشیدن دمنوشهای گیاهی مثل گل گاوزبان یا بادرنجبویه
خوراکیهایی که باید محدود شوند:
گوشتهای چرب و فرآوری شده
فستفود و غذاهای آماده
نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای شیرین صنعتی
غذاهای بسیار شور و پرادویه
شیرینیهای صنعتی و شکلاتهای پرشکر
جمعبندی:
طب سنتی بر این باور است که با رعایت اصول تغذیه سالم و متعادل، همراه با توجه به مزاج فرد، میتوان قلبی قوی و سالم داشت و از بیماریهای قلبی پیشگیری کرد. این روشها، علاوه بر حفظ سلامت قلب، به افزایش انرژی و بهبود کیفیت زندگی کمک میکند.
source