به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، همانطور که اختلالات و بیماری‌های روانپزشکی می‌توانند روی سلامت جسم ما تأثیر بگذارند، بیماری‌های جسمی هم می‌توانند منجر به افسردگی فرد شوند و روان او را به‌شدت درگیر کنند.

مطالعات می‌گویند احتمال ابتلا به افسردگی در افراد دارای بیماری جسمی مزمن (طولانی‌مدت) ۲ تا ۳ برابر بیشتر از افراد سالم است.

آمارها نشان می‌دهند که سلامت روان، بیش از آنچه تصور می‌شود، با سلامت جسم در ارتباط است. افسردگی ناشی از بیماری‌های جسمی، یکی از پدیده‌های شناخته‌شده در علم روانپزشکی است. دکتر راضیه دهقانی، متخصص اعصاب و روان و روانپزشک در این رابطه می‌گوید: بدن و روان، یک سیستم درهم‌تنیده و به‌هم‌پیوسته هستند. هر اختلالی در بدن می‌تواند به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم بر وضعیت شیمیایی مغز و خلق‌وخو اثر بگذارد. به‌گفته متخصصان، بعضی از بیماری‌ها بیشتر از بقیه با خطر ابتلا به افسردگی همراه هستند. مثل بیماری‌های قلبی، سکته مغزی یا اختلالات عصبی، دیابت، انواع سرطان و….

درمان همزمان جسم و روان نه‌تنها ممکن است، بلکه در بسیاری از موارد، ضروری است. دکتر دهقانی می‌گوید: روان‌درمانی، یکی از روش‌هایی است که به بهبود همزمان جسم و روان کمک می‌کند. فرد متخصص در این روش با استفاده از تکنیک‌های روان‌شناختی به افراد کمک می‌کند تا با مشکلات ذهنی، عاطفی و رفتاری خود مقابله کنند.

این روانپزشک ادامه می‌دهد: در کنار دارودرمانی و روان‌درمانی، راهکارهای دیگری هم هستند که می‌توانند به التیام جسم و ذهن و روان کمک کنند؛ علاوه بر درمان‌های پزشکی و روان‌درمانی، راهکارهای ساده‌تری هم وجود دارند که می‌توانند به روند بهبود روان و جسم کمک کنند.

این را دکتر دهقانی می‌گوید و تأکید می‌کند: مثلا فعالیت بدنی منظم یکی از مؤثرترین راه‌ها برای بهبود سلامت روان است. رژیم غذایی سالم و خواب کافی و منظم هم نقش مهمی در سلامت کلی بدن و ذهن دارند. مدیریت استرس هم به بهبود تعادل روانی کمک می‌کند. همچنین داشتن روابط اجتماعی مثبت هم ارتباط مستقیمی با تامین سلامت روان دارد.

source

توسط visitmag.ir