کد خبر: 284367
تاریخ انتشار: سه شنبه 24 تير 1404 – 08:41
به گزارش سلامت نیوز به نقل از رادینا سلامت، زنانی که در سن باروری قرار دارند و میخواهند بچهدار شوند باید دقت بیشتری روی رژیم غذایی خود داشته باشند. برنامه غذایی مقوی در کنار عواملی مانند مدیریت اضطراب، ورزش روزانه، ترک عادات مضر مانند مصرف سیگار و الکل، تنظیم تعادل هورمونها و… باعث افزایش شانس بارداری میشود.
معمولاً با آغاز مصرف خوراکیهای مفید از 90 روز مانده به اقدام برای بارداری میتوان تخمکها و فولیکولهای ضعیف را تقویت کرد. انتخاب رژیم مناسب برای هر فرد، توسط متخصص تغذیه و پزشک او انجام میگیرد، اما در این مطلب به 7 مورد از مواد غذایی معروف و مفید برای تقویت تخمک اشاره میشود.
ژل رویال
ملکه زنبورهای عسل با تغذیه از ژل رویال میتواند روزانه حدود 2000 تخم بگذارد. بنابراین عجیب نیست که این ماده غذایی مواد تقویتکنندهی هورمونهای محرک بارداری باشد. خوردن ژل رویال را از سه ماه مانده به بارداری آغاز کنید و در برنامهی روزانهی خود بگنجانید. این ماده مغذی علاوه بر تحریک هورمونها به بهبود کیفیت و سلامت تخمکها هم کمک میکند.
چربی اشباعنشده
از مصرف چربیهای ترانس و اشباعشده خودداری کنید و به سراغ چربیهای غیراشباع و امگا 3 بروید. مصرف منابع چربیهای سالم مانند تخمه، آووکادو و ماهی سالمون باعث تقویت تخمک در سن بالا میشود. همچنین امگا 3 موجود در ماهیها میتواند به درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک کند و مانع از نیاز به اهدای تخمک برای بارداری شود.
مرغ و گوشت محلی
برای تقویت عملکرد تخمدان و افزایش کیفیت تخمکها باید گوشت و مرغ محلی را با مرغهای ماشینی جایگزین کرد. حیوانات محلی از غذاهای ارگانیک و طبیعی استفاده میکنند و موجب نوسانات هورمونی مضر در زنان نمیشوند. این گوشتهای ارگانیک را میتوان از سه ماه قبل از حاملگی در رژیم غذایی هفتگی گنجاند.
لبنیات پرچرب
مصرف مداوم لبنیات پرچرب ممکن است باعث چاقی شود، اما برای افرادی که به دلیل ضعف تخمکها ناچار به استفاده از تخمک اهدایی شدهاند راهکار مفیدی است. لبنیات و به ویژه شیر پرچرب با حفظ تعادل هورمونها به تقویت فولیکول تخمدان و تخمکها کمک میکند و در درمان نازایی زنان تأثیر مناسبی دارد.
میوه و سبزی ارگانیک
اگر در پرورش میوه و سبزیجات از سموم و آفتکشهای شیمیایی استفاده شده باشد، مصرف آن برای زوجهای علاقهمند به فرزندآوری مناسب نیست. این مواد سمی عملکرد تخمدان را مختل میکنند و باعث ضعف یا ناهنجاری در تخمک میشوند. بنابراین بهتر است میوهها و سبزیجات ارگانیک در برنامه غذایی خانواده قرار گیرد.
آجیل و مغزها
سطح بالای قند و چربی در بدن برای بارداری خطرناک است و اغلب باعث به هم ریختن وضعیت هورمونها میشود. برای جلوگیری از آن میتوان مغزها و آجیلهایی مانند گردو و بادام را مصرف کرد. این مغزها با کاهش قند و کلسترول بد خون و تنظیم سطوح هورمونی، نقش مؤثری در تقویت تخمک زنان و افزایش شانس بارداری دارند.
فیبر
مصرف مواد غذایی دارای فیبر به دلیل تنظیم قند خون و متعادلسازی هورمونهایی همچون استروژن باعث افزایش کیفیت تخمکها میشود. با خوردن روزانه 10 گرم فیبر اضافه میتوان خطر ناباروری را تا حد زیادی کاهش داد. از منابع سرشار فیبر باید به حبوبات، آووکادو، سیبزمینی شیرین و… اشاره کرد.
source