کد خبر: 284356

تاریخ انتشار: دوشنبه 23 تير 1404 – 19:56

به گزارش بهداشت نیوز یک پژوهش جدید و گسترده نشان می‌دهد زنانی که در شیفت شب کار می‌کنند، در مقایسه با زنانی که فقط در شیفت روز مشغول به کار هستند، با افزایش ۵۰ درصدی خطر ابتلا به آسم متوسط تا شدید روبرو هستند. این یافته زنگ خطری جدی برای سلامت زنان شاغل در مشاغل شبانه است، به‌ویژه که چنین ارتباطی در مردان مشاهده نشده است.

نتایج این مطالعه که بر روی سلامت حدود ۲۷۵ هزار فرد شاغل در پروژه بیوبانک بریتانیا انجام شد، نشان داد که اختلال در ساعت طبیعی بدن می‌تواند عواقب جدی برای دستگاه تنفسی داشته باشد. محققان دریافتند که این افزایش خطر در زنان یائسه‌ای که از هورمون درمانی استفاده نمی‌کنند، تقریباً دو برابر شده و به ۸۹ درصد می‌رسد.

رابرت میدستون، محقق ارشد این پژوهش از دانشگاه منچستر، توضیح می‌دهد که کار شیفت شب با برهم زدن ساعت بیولوژیک بدن، سطح هورمون‌های جنسی زنانه و مردانه را مختل می‌کند. او می‌گوید: «اگرچه این تحقیق علت قطعی را مشخص نمی‌کند، اما شواهد نشان می‌دهد که تغییرات هورمونی ناشی از کار شبانه می‌تواند زنان را در برابر آسم آسیب‌پذیرتر کند.»

به گفته محققان، بیماری آسم به طور کلی در زنان شدیدتر ظاهر می‌شود و آمار بستری و مرگ ناشی از آن در زنان بالاتر از مردان است. این پژوهش جدید این احتمال را مطرح می‌کند که هورمون درمانی ممکن است به عنوان یک عامل محافظتی برای زنانی که در شیفت شب کار می‌کنند، عمل کند، هرچند برای تأیید قطعی این فرضیه به تحقیقات بیشتری نیاز است.

در مقابل، محققان احتمال می‌دهند که سطح بالای هورمون تستوسترون در مردان، نوعی سپر دفاعی طبیعی در برابر آسم ایجاد می‌کند. البته عوامل دیگری مانند تفاوت در نوع مشاغل شیفتی که زنان و مردان به آن مشغول هستند نیز می‌تواند در این تفاوت ریسک نقش داشته باشد و باید در مطالعات آینده به عنوان یکی از بیماری‌های شغلی مهم مورد بررسی قرار گیرد.

منبع: ایسنا

source

توسط visitmag.ir