به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، درست زمانی که امتحانات دانش‌آموزان در سراسر کشور کلید خورد، بازار تقلب و فروش سؤالات کنکور به نقطه اوج خود رسید. از یک طرف کانال‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی با کاربری‌های مختلف، به‌دروغ و با هدف کلاهبرداری خود را به‌عنوان تنها مرجع فروش سؤالات امتحانات نهایی معرفی می‌کنند و از طرف دیگر برخی از دانش‌آموزان، مجهزتر از سال قبل با استفاده از تجهیزات عجیب و خلاقیت‌های خاص، وارد میدان امتحانات با چاشنی تقلب می‌شوند.

تجهیزات جاسوسی برای امتحان

هر سال شیوه‌های جدیدی برای تقلب نمایان می‌شود و در کنار خلاقیت‌های دانش‌آموزان متخلف برای پاسخ به سؤالات، ابزارهای عجیب و حتی جاسوسی مانند عینک‌های هوشمند، هندزفری‌های ریزاندازه و… در روزهای امتحان پرطرفدار می‌شوند. در کنار سایت‌ها و ویدئوهای آموزشی که شیوه‌های جدید تقلب را به دانش‌آموزان یاد می‌دهند، برخی از سایت‌های فروش آنلاین هم خود را فروشنده عینک‌ها و هندزفری‌های خاص برای تقلب در امتحان معرفی می‌کند.

در روزهای اخیر، تصاویری از تقلب دانش‌آموزان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که تعجب کاربران را به همراه داشت. مانند دانش‌آموزی که بخشی از صفحه رأی شناسنامه خود را به تقلب اختصاص داد یا دانش‌آموز دیگری که قسمت تذکر کارت امتحان را با استفاده از فتوشاپ با یک تقلب پر کرده بود.

فروش سؤال در ازای دریافت ارز دیجیتال

در شب‌های امتحانات کم نیستند کانال‌های رایگان پخش موسیقی و سبک زندگی که در کنار کانال‌های تازه‌متولدشده، خود را به‌عنوان مرجع اصلی فروش سؤالات امتحان نهایی معرفی می‌کنند. یک جست‌وجوی ساده در کانال‌های تلگرامی از پیشنهاد عجیب و غریب فروش سؤالات امتحانی پرده برمی‌دارد. مثلا ادمین یک کانال تلگرامی سؤال تک‌درس پایه دوازدهم را بین ۵‌تا۱۰‌میلیون تومان می‌فروشد و برخی کانال‌ها هم ‌برای پایه دهم و یازدهم رقم 42تتر را تعیین کرده‌اند.

پاسخ آموزش و پرورش به خانواده‌های نگران

هر چند برخی از سوالات در دقایق منتهی به امتحان و زمان حضور دانش آموزان در حوزه امتحانی لو می‌روند که فاقد کارایی تقلب هستند اما برای پاسخ به نگرانی والدین می‌توان به صحبت‌های محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش تکیه کرد.

او در رابطه با کانال‌های فروش سؤال توضیح داد:« ادعاهای مربوط به فروش سؤالات امتحانی در برخی کانال‌های تلگرامی صحت ندارد و این سؤالات ویرایش‌شده و جعلی هستند. این کانال‌ها از ابزارهایی استفاده می‌کنند که زمان ویرایش شده انتشار محتوا و پست هم در کانال ثبت نمی‌شود. به‌عنوان مثال، ما کانالی را رصد کردیم که ادعا می‌کرد از شب قبل امتحان به سؤالات دسترسی داشته است و براساس آن ادعا، کلی هم کاسبی کرد اما بعد از بررسی، مشخص شد که ساعت 14:27 روز آزمون، یعنی چند ساعت بعد از امتحان این سؤال‌ها را منتشر کرده‌اند نه قبلش.»
 

source

توسط visitmag.ir