به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،با توجه به توزیع مجدد واکسن آبله‌مرغان در داروخانه‌ها، متخصصان بیماری‌های عفونی بر ضرورت بررسی وضعیت ایمنی بانوان پیش از بارداری تأکید دارند.

دکتر زهرا ثقه‌الاسلامی، متخصص بیماری‌های عفونی در مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، با اشاره به خطرات جدی ابتلا به ویروس آبله‌مرغان در دوران بارداری گفت: «اگر ابتلا در سه‌ماهه نخست بارداری رخ دهد، ممکن است ویروس به ساختارهای حیاتی در حال رشد جنین مانند مغز، چشم‌ها و سایر اندام‌ها آسیب بزند.»

وی افزود: «در سه‌ماهه دوم و سوم نیز خطر بروز پنومونی (عفونت ریه) در مادر وجود دارد که در برخی موارد ممکن است شدید و حتی کشنده باشد. همچنین اگر عفونت در روزهای نزدیک به زایمان ایجاد شود، خطر انتقال ویروس به نوزاد و بروز عوارض نوزادی مطرح است.»

توصیه پیشگیرانه:

این متخصص توصیه کرد: «بانوانی که قصد بارداری دارند، پیش از اقدام، با یک آزمایش ساده خون از وجود آنتی‌بادی علیه ویروس آبله‌مرغان در بدن خود اطمینان حاصل کنند. در صورت نبود ایمنی، باید دو نوبت واکسن با فاصله یک تا دو ماه تزریق شود.»

دکتر ثقه‌الاسلامی هشدار داد که از آنجا که این واکسن حاوی ویروس زنده تضعیف‌شده است، بارداری باید دست‌کم دو ماه پس از تزریق نوبت دوم واکسن انجام شود تا از خطرات احتمالی برای جنین جلوگیری شود.

اطمینان از سلامت پیش از بارداری:

مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا از همه بانوان در سن باروری دعوت کرد که پیش از اقدام به بارداری، با مراجعه به مراکز درمانی و انجام غربالگری سلامت پیش از بارداری، از ایمنی خود در برابر بیماری‌های قابل پیشگیری از جمله آبله‌مرغان مطمئن شوند.

source

توسط visitmag.ir