جمعی از اصحاب رسانه استان یزد، جمعه ۲۶ اردیبهشت در روستای عزآباد و در محوطه تپه تاریخی این روستا حضور پیدا کردند و شاهد یک کار مشترک ارزشمند علمی، اجرایی و مطالعاتی بودند.

محمد رستگاری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار پانا اظهار کرد: «اینجا شاهد همکاری بسیار خوبی بین یک تیم دانشجویی متشکل از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته معماری، اساتید دانشگاه، سازمان‌های مردم‌نهاد، جامعه محلی، مسئولین شهرستانی و محلی، اداره کل میراث فرهنگی استان و اداره میراث فرهنگی شهرستان هستیم. همه با هم گرد هم آمده‌اند تا یک حرکت علمی و فرهنگ‌ساز را برای نجات‌بخشی این اثر تاریخی ارزشمند آغاز کنند.»

وی در رابطه با اقداماتی که تاکنون در این پروژه انجام شده است، افزود: «پس از انجام مطالعات لازم، تیم‌های تخصصی اولویت‌های اقدامات را در این محوطه تاریخی استخراج کردند. طی ۲ هفته حضور مستمر در روستا، عملیات نجات‌بخشی، مستندنگاری، رله‌برداری و بسیاری از اقدامات اجرایی و اساسی دیگر در حال انجام است.»

رستگاری با بیان اینکه این طرح می‌تواند به یک الگو برای حفظ سایر آثار تاریخی در سطح استان و کشور تبدیل شود، خاطرنشان کرد: «هدف ما این است که این حرکت به یک فرهنگ تبدیل شود تا سایر آثار تاریخی در اقصی نقاط استان و کشور نیز با همین مشارکت‌ها حفظ شوند. آماده هستیم تا دانشجویان عزیزمان را بیشتر به اهمیت آثار تاریخی و مشارکت در حفظ آن‌ها ترغیب کنیم.»

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد با اشاره به برنامه‌های اجرایی برای جلب مشارکت بیشتر دانشجویان گفت: «برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در هر شهرستان، نزدیک‌ترین محل دارای کارگاه مرمت را به عنوان پایگاه فعالیت انتخاب کنیم. با همکاری آموزش و پرورش، اردوهای دانش‌آموزی و دانشجویی برگزار خواهد شد تا آن‌ها با عملیات مرمت آشنا شوند و حتی در کارگاه‌های آموزشی مشارکت کنند.»

رستگاری اظهار کرد: «یکی از اهداف ما این است که دانشجویان از همین حالا با اصول مرمت آشنا شوند و در کارگاه‌های تخصصی شرکت کنند تا در آینده بتوانند نقش مؤثرتری در حفظ و نجات‌بخشی آثار تاریخی در نقاط مختلف استان و کشور ایفا کنند. ان‌شاءالله با این اقدامات، شاهد حضور پررنگ‌تر جوانان در حوزه میراث فرهنگی خواهیم بود.»

source

توسط visitmag.ir