به گزارش سلام نو به نقل از خبرگزاری صدا و سیما ، آقای جوادی در نشست خبری روز پایانی نمایشگاه گفت: امیدوارم این چند روز، روزهای خوشی برای مردم رقم خورده باشد و پذیرفته باشند که سعی کردیم در حد معقول آنچه از دستمان برمیآمد، انجام دهیم. اگر کاستی هم بود، بهدیده عفو و بخشش بگذارند.
وی افزود: آنچه که اتفاق افتاد، بیش از توقع ما بود و این جز با همت و تلاش شبانهروزی صادقانه خیلی از افرادی که در این پدیده دست داشتند، انجام نمیشد، حتی بعضی اوقات فراتر از یک کار به این رویداد نگاه کردند.
جوادی در ادامه تصریح کرد: از افرادی که در صنف نشر از ناشران کمک کردند و متولی این برنامه بودند با تولید کتاب و همکاری خوبشان، همچنین مجموعه مصلای امام تشکر میکنم؛ بهخصوص مسئولان مصلی. بالاخره محدودیتها در همهجا هست؛ ولی همه به ما کمک کردند و فکر میکنم نمایشگاه کتاب با ماهیت مصلی بیش از هر جایی مرتبط است. همچنین از نیروهای انتظامی، شهرداری بهخصوص شهرداری منطقه ۷، گمرک که در بخش بینالملل فعال بود، بانک ملی و بانکهای مختلف و نهادهایی که پای کار بودند، تشکر میکنم. اهالی رسانه نیز با فعالیتشان پدیده نمایشگاه را بهخوبی نمایان کردند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در مقیاس بینالمللی، این رویداد رویداد بزرگی است. حضور چندمیلیون نفری مخاطبان و از جهت برگزاری برنامههای مختلف بهخصوص در زمینه فلوشیپ (نشریاری) کار بزرگی رقم خورده است. این رویداد توسط ما فقط برگزار نشده است و حضور مخاطبان مختلف از شهرها و استانها یادآور خاطرات خوش گذشته است. امیدوارم تلاش همه دستاندرکاران ما در زمینه کتاب افزایش یابد.
ابراهیم حیدری در ادامه این نشست گفت: نمایشگاه به خط پایان رسیده است. آنچه جریان داشت، ماحصل تلاش همه است. در طول این فرایند، دستگاههای متعددی کمک کردند که میزبان خوبی برای دوستداران حوزه کتاب باشیم. با توجه به رویکردها و انتظارات جامعه نسبت به شعارها در همان راستا تلاش کردیم ضمن حفظ اصل و اساس نمایشگاه تغییراتی داشته باشیم که بخش عمدهای از آن اجرا شده است.
وی افزود: با سیاست واگذاری امور اجرایی به ناظران، کار را با تلاش صنف نشر و کمترین دخالت خودمان توسط انجمنها و تشکلها انجام دادیم. تقریباً بخش عمدهای از نظارتها و رصد کارها توسط صنف انجام شد که با همدلی واقعی مجریان و سیاستگذاران کار انجام شد.
حیدری ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای بینالمللی در بروز و ظهور ظرفیتها، تلاشهای خوبی انجام شد. رویداد نشریاری نیز با حضور حداکثری مهمانان برگزار شد و تقریباً ۱۵۹ پیشقرارداد در آن با همکاری دفتر مجامع انجام شد. ظرفیتهای فرهنگی و صنعت نشر بزرگتر از این است و ریشه گذشته خود را حفظ کرده است و باید با همکاری همه بخشها رشد کند.
قائممقام نمایشگاه ادامه داد: با توجه به رویکرد فناوری نشر این بخش نیز برای اولین بار در نمایشگاه کتاب حضور داشت که ۱۴ شرکت در بحث فناوری برنامههای خود را به دبیرخانه ارائه دادند. در بخش کودکان نیز بخش ستاد فرهنگی کودکان، نهاد کتابخانهها، شهرداری و خانه کتاب در یک محل مستقر شدند که با برنامههای شاد خانوادهها توانستند روز شادی داشته باشند.
وی بیان کرد: افزایش یارانه و کاهش هزینه اجرایی با کمک دستگاهها و نهادها و بودجه دوبرابری در حوزه یارانه محقق شد.
سخنگوی نمایشگاه کتاب گفت: در دو روز گذشته، یعنی پنجشنبه و جمعه، ۳۵۰ هزار جلد کتاب در بخش مجازی فروخته شده است.
وی افزود: در بخش مجازی تا ساعت ۱۳ امروز ۳۶۴ میلیارد و ۹۵۹ میلیون تومان فروش داشتهایم. همچنین، در بخش حضوری ۲۹۱ میلیارد فروش داشتهایم و در مجموع، هر دو بخش ۶۵۶ میلیارد و ۷۲۲ میلیون تومان فروش داشتهایم.
حیدری ادامه داد: در مجموع یک میلیون و ۴۲۲ هزار و ۱۶۳ نسخه به فروش رسیده است که رشد ۳۸/۲درصدی نسبت به سال گذشته داشته است. این نشان میدهد مردم با وجود همه مشکلات، همچنان به کتاب و کتابخوانی علاقهمندند. تنها در دو روز اخیر، بیش از ۳۵۰ هزار جلد کتاب در بخش مجازی فروخته شده است.
حیدری با اشاره به آغاز فروش کتاب در کتابفروشیها از یکشنبه (۲۸ اردیبهشت) گفت: ۴۰۰ کتابفروشی برای حضور در این رویداد ثبتنام کردهاند و یارانهای ۱۰ میلیارد تومانی برای آنها در نظر گرفته شده است. در تلاشیم بخش عمده بنکارتهای مردمی از فردا در سایت بازار کتاب فعال شود.
در بخش دیگر این نشست، حیدری با اشاره به برگزاری کمیته تخلفات، گفت: مطابق آییننامه و آنچه قانون اجازه داده برخورد خواهد شد؛ زیرا نظم و چارچوب و مقررات نمایشگاه باید حفظ شود.
وی در پایان تأکید کرد: برآورد این است که بیش از ۶ میلیون نفر بازدیدکننده طی این مدت از نمایشگاه بازدید کردهاند.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شد و تا امروز ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) ادامه داشت.
همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم آورده بود.