کد خبر: 282489
تاریخ انتشار: چهارشنبه 24 ارديبهشت 1404 – 12:42
به گزارش بهداشت نیوز محمد رضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حاشیه نوزدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص پروسه تأمین شیرخشک توضیحاتی ارائه داد. وی با اشاره به اینکه منابع مالی از سوی سازمان برنامه و بودجه به تولیدکنندگان پرداخت میشود، نقش وزارت بهداشت را در این فرایند تعیینکننده ندانست. با این حال، وزیر بهداشت اطمینان داد که عقبماندگی در تأمین شیرخشک طی چند روز آینده جبران خواهد شد و نگرانیها در این زمینه مرتفع میگردد.
وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود، مسئله جوانی جمعیت را یکی از اولویتهای فوری و ملی کشور برشمرد. ظفرقندی با ابراز نگرانی از کاهش نرخ تولد در سنوات گذشته، اعلام کرد که سال گذشته میزان تولد در کشور به ۹۸۰ هزار نفر رسیده است. وی این روند کاهشی موالید را نتیجه سیاستهای گذشته دانست و بر لزوم تغییر این شیب و حمایت از خانوادهها تاکید کرد.
ظفرقندی به برنامههای جدی وزارت بهداشت در شبکه بهداشت و درمان برای تحقق جوانی جمعیت اشاره کرد. از جمله این برنامهها میتوان به ارائه مشوق برای نیروهای بهداشتی فعال در این حوزه و تأمین منابع مورد نیاز برای فرزندآوری ایمن و سالم اشاره کرد. وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد با حمایتهای پیشبینی شده از مادران باردار و تخصیص بودجههای لازم، مشکلات موجود برطرف شده و کشور مجدداً شاهد شیب صعودی رشد جمعیت و تولد نوزادان باشد.
وی همچنین برگزاری جشنوارههای آموزشی در حوزه سلامت را عاملی برای ارتقای کیفیت آموزش پزشکی و فرصتی برای تقدیر از اساتید پیشکسوت دانست. در این مراسم که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، بر افزایش کیفیت آموزش، بهرهگیری از آموزش هوشمند، استفاده از هوش مصنوعی و روشهای نوین آموزشی تاکید گردید. همچنین از دکتر کلانتر معتمدی، از چهرههای ماندگار و بنیانگذار جراحی عروق در ایران، تجلیل به عمل آمد.
وزیر بهداشت با تاکید بر جایگاه والای اساتید در دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت، اظهار داشت: “وظیفه ما اطمینان از برخورداری اساتید از منزلت، جایگاه و احترام ویژه است. باید تلاش شود تا این عزیزان با انگیزه و امید، از نظر معیشت و جایگاه علمی مورد توجه و تقدیر قرار گیرند تا شاهد ارتقای مستمر آموزش پزشکی و خدمات سلامت باشیم.”
ظفرقندی در پایان به ادغام آموزش با خدمات بهداشتی و درمانی در کشور اشاره کرد و گفت: “در بسیاری از کشورهای جهان، دانشگاهها تنها مسئولیت آموزش را بر عهده دارند و به حوزه خدمات بهداشتی و درمانی نمیپردازند.” وی همچنین خاطرنشان کرد که جایگاه ایران در حوزه علم و پژوهش مناسب بوده و کشورمان در رتبه ۱۷ دنیا قرار دارد، که نشاندهنده ظرفیت بالای علمی در حوزه سلامت است.
منبع: وبدا
source