به گزارش سلامت نیوز به نقل از ابرنا، حمید پیروی، مشاور راهبردی اداره کل مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان، از اهمیت فناوری و هوش مصنوعی در ارتقای خدمات روانشناسی و سلامت روان سخن گفت و اعلام کرد که ارزش بازار هوش مصنوعی در این حوزه تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید. وی افزود که هم‌اکنون بیش از ۲ هزار نرم‌افزار سلامت روان مبتنی بر هوش مصنوعی در سطح جهانی در حال فعالیت هستند.

پیروی در آیین نکوداشت روز ملی روان‌شناس و مشاور که در باغ‌موزه نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد، تاکید کرد که استفاده از فناوری‌های نوین، از جمله هوش مصنوعی، در کنار علوم انسانی می‌تواند به تحول و پیشرفت خدمات روانشناسی کمک کند. وی همچنین خاطرنشان کرد که آینده روانشناسی در کشور، آمیخته با هوش مصنوعی، علوم اعصاب و ژنوم خواهد بود.

این مشاور سازمان امور دانشجویان در ادامه به اصل خودمختاری دانشجویان در مراجعه به مراکز مشاوره اشاره کرد و گفت: «هیچ‌گاه نمی‌توان با زور و فشار دانشجو را به مراکز مشاوره آورد. در مسیر مشاوره باید آموزش خودمراقبتی به دانشجویان داده شود و رابطه‌ای حرفه‌ای و اخلاقی با مراجعان ایجاد کرد.»

پیروی همچنین بر اهمیت حفظ محرمانگی اطلاعات مراجعان و مدیریت مناسب سوابق شخصی آنان تاکید کرد و افزود: «آگاهی‌رسانی به مراجعان درباره محدودیت‌های قانونی محرمانگی اطلاعات، می‌تواند به ایجاد رابطه‌ای مناسب بین دانشجویان و مراکز مشاوره کمک کند.»

در این مراسم که با هدف گرامیداشت جایگاه روانشناسان و مشاوران برگزار شد، بر اهمیت نقش آن‌ها در ارتقای سلامت روان دانشجویان و جایگاه ویژه‌ای که در جامعه دارند، تأکید گردید.

source

توسط visitmag.ir