به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: زیرساخت های درمانی استان قزوین فرسوده و برای تکمیل پروژه های نیمه تمام این بخش به ۸همت اعتبار نیاز است.
دکتر حسن طاهر احمدی در نشست مطبوعاتی به مناسبت هفته سلامت با اشاره به چالش های حوزه سلامت استان قزوین افزود: به رغم این که قزوین از پتانسیل های بالایی در بخش های مختلف برخوردار است اما حوزه سلامت آن پیشرفته نیست و از لحاظ تخت بیمارستانی ، شمار پزشکان و بخش بهداشت با چالش هایی مواجهیم.
وی با بیان این که استان قزوین از لحاظ بافت بیمارستانی ضعیف است ادامه داد : از ۱۰بیمارستان فعال در استان به غیر از ولایت و شفای تاکستان ما بقی بیمارستان ها به دلیل قدمت بالا مستهلک هستند که برای جبران عقب ماندگی در حوزه بهداشت و درمان به اراده و انسجام استانی و فرا استانی نیاز است و امروز ۸همت پروژه نیمه کاره داریم که در صورت تامین مالی قسمتی از پروژه ها تا سال آینده به بهره برداری میرسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت : پروژه ۷۰۰تختخوابی با ۲۸درصد پیشرفت به ۳همت اعتبار ، تکمیل بخش الحاقی شهید رجایی با ۷۰درصد پیشرفت به ۶۰۰میلیارد تومان و جایگزین بیمارستان فرسوده ۲۲بهمن به ۴۰۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
طاهر احمدی بهره گرفتن از ظرفیت صنایع ، خیرین حوزه سلامت ، مولد سازی و جذب یک درصد سهم مالیات استان برای بخش درمان را از جمله راهکارهای نجات بخش سلامت استان برشمرد و گفت: با توجه به وجود ۴۰۰۰واحد صنعتی در استان، اگر هر واحد تولیدی یک میلیارد تومان برای بخش سلامت پرداخت کند بسیاری از مشکلات حوزه درمان استان قزوین قابل حل خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین توضیح داد: صنایع، آبرو و سرمایه یک استان هستند و انتظار است در کنار مخاطرات و مشکلات ناشی از تولید آلودگی توسط آنها ؛ مردم بتوانند از مزیت های صنایع هم بهره مند شوند.
وی ادامه داد: در بخش برخورداری حوزه درمان استان از سهم یک درصد مالیات های نشان دار هم سهم قزوین در سال گذشته ۱۲۰۰میلیارد تومان بود اما ۱۶۰میلیارد تومان به استان اختصاص یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین از دیگر چالش های حوزه سلامت استان قزوین را کمبود پزشک متخصص، پرستار و در مجموع کادر درمان برشمرد و گفت: قزوین یکی از ۲ استان در لیست سیاه کمبود پزشک است و پزشکان غیر بومی کمتر استان قزوین را برای فعالیت حرفه ای خود انتخاب می کنند.
طاهر احمدی مهمترین مطالبه دانشگاه علوم پزشکی قزوین را به روز رسانی بافت های فرسوده درمانی و تجهیزات پزشکی اعلام کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی قزوین، پارسال در بحث پرسنلی حدود ۲همت بدهی داشت که نسبت به متوسط دانشگاه های دیگر شرایط خوبی ندارد.
وی با اشاره به پرداخت ۵۰۰میلیارد تومانی بدهی دانشگاه به کادر درمان ادامه داد : اگر برای پرداخت معوقات حقوق پرسنل این دانشگاه چاره اندیشی نشود ماهیانه ۹۰میلیارد تومان به بدهی دانشگاه افزوده می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین همچنین در مورد فعالیت ۲ مرکز خصوصی تهیه پلاسما در قزوین توضیح داد: موضوع فعالیت مراکز تهیه پلاسما در شورای امنیت ملی مطرح و تصویب شده است و در استان هم با نظارت کامل از فعالیت این مراکز حمایت می شود.