کد خبر: 281687

تاریخ انتشار: شنبه 30 فروردين 1404 – 12:13

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر بهرام پورقاسم گرگری رابطه الگوهای غذایی غالب و شاخص‌های آنتروپومتریک با سرطان پوست که یک مطالعه مورد شاهدی است را مورد اشاره قرار داد و گفت: سرطان سلول‌های پایه پوست، شایع‌ترین سرطان پوست در افراد است.

وی افزود: عامل خطر اصلی برای همه انواع سرطان پوست، قرار گرفتن در معرض اشعه ماورای بنفش نور خورشید است اما همچنین نقش نوع رژیم غذایی افراد هم مطرح شده است. 

وی مطرح کرد: مطالعه‌ای بر روی ۱۲۵ فرد مبتلا به سرطان پوست و ۱۲۵ فرد سالم انجام گرفت و سه نوع الگوی غذایی استخراج شد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: الگوی غذایی سنتی شامل چربی‌های جامد، نمک، شکر، نوشیدنی‌های قندی، گوشت قرمز، ترشیجات و شیرینی‌جات و الگوی غذایی سالم شامل میوه‌ها، حبوبات، غلات کامل، مغزها و دانه‌ها، سبزیجات غیرنشاسته‌ای، آب گوشت و لبنیات کامل بود.

وی اضافه کرد: الگوی غذایی غربی نیز شامل سیب‌زمینی پخته و سرخ شده، سس گوجه فرنگی، تخم مرغ، پیتزا، غلات تصفیه شده، اسنک‌های نمکی و آب مرکبات بود.

پورقاسم گرگری اذعان کرد: نتایج مطالعه نشان داد که الگوی غذایی سنتی و الگوی غذایی غربی رابطه مثبت داشته و همچنین الگوی غذایی سالم رابطه معکوس با شانس ابتلا به سرطان پوست دارند که به نظر الگوی‌های غذایی افراد می‌تواند بر احتمال ابتلا به سرطان پوست از نوع سلول‌های پایه، اثرگذار باشد.

source

توسط visitmag.ir