به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،آزیتا حکمتدوست، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره مشکلات اسید معده در ماه رمضان گفت: افرادی که از ترشح زیاد اسید معده یا رفلاکس اسید رنج میبرند، باید رژیم غذایی خود را به دقت تنظیم کنند. مصرف مواد غذایی محرک مانند کافئین (چای پررنگ، قهوه، شکلات)، غذاهای تند، ادویهجات تند و مرکبات ترش مانند لیمو و پرتقال میتواند موجب افزایش ترشح اسید معده و بروز مشکلات گوارشی شود، بنابراین باید از این مواد خودداری کنند.
پروتئینهای مفید برای معده
حکمتدوست پیشنهاد کرد که برای تنظیم ترشح اسید معده، منابع پروتئینی مانند ماهی میتوانند مفید باشند. بهویژه برای افرادی که معده سرد دارند، مصرف این نوع پروتئینها به تعادل ترشح اسید کمک میکند.
نکات مهم برای زمان سحری
این متخصص تغذیه همچنین توصیه کرد که پس از خوردن سحری، نباید فوراً دراز کشید زیرا این کار میتواند باعث برگشت محتویات معده به مری و ترش کردن شود. بهتر است حداقل چند ساعت در حالت عمودی بمانید و بلافاصله نخوابید تا از مشکلات رفلاکس اسید جلوگیری شود.
با رعایت این نکات، افراد میتوانند به راحتی روزه خود را بدون بروز مشکلات معده ادامه دهند و از مزایای روزهداری بهرهمند شوند.