به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت،محققان دریافتند که افرادی که مقدار زیادی کره مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر مرگ زودهنگام قرار دارند. این در حالی است که مصرف روغن‌های گیاهی مانند کانولا و روغن زیتون می‌تواند به طور چشمگیری این خطر را کاهش دهد.

براساس مطالعه‌ای که بر روی داده‌های بیش از ۲۲۰,۰۰۰ نفر به مدت بیش از سه دهه انجام شد، نتایج نشان داد که جایگزینی ۱۰ گرم کره (کمتر از یک قاشق غذاخوری) با روغن‌های گیاهی می‌تواند تا ۱۷ درصد خطر مرگ به دلایل مختلف، به ویژه مرگ ناشی از سرطان، را کاهش دهد.

یو ژانگ، محقق ارشد و دستیار پژوهشی در بیمارستان زنان و بریگهام بوستون، اظهار کرد: “آنچه شگفت‌انگیز است، اندازه ارتباطی است که ما پیدا کردیم. وقتی کره را با روغن‌های گیاهی در رژیم غذایی روزانه جایگزین کردیم، ۱۷ درصد خطر مرگ کمتری مشاهده کردیم.”

این یافته‌ها بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده از مطالعات طولانی‌مدت و رژیم غذایی شرکت‌کنندگان به دست آمد. به طور خاص، مصرف کره شامل هر دو نوع کره و مارگارین، کره قابل پخش و کره‌ای است که برای پخت و سرخ کردن استفاده می‌شود.

تحقیقات نشان داد افرادی که بیشتر کره مصرف می‌کنند، ۱۵ درصد بیشتر از کسانی که مصرف کمتری دارند، در معرض خطر مرگ هستند. در مقابل، افرادی که مصرف بیشتری از روغن‌های گیاهی دارند، ۱۶ درصد کمتر از دیگران در معرض مرگ زودرس قرار دارند.

محققان اشاره کردند که اسیدهای چرب موجود در کره و روغن‌های گیاهی به طور متفاوت روی بدن اثر می‌گذارند. کره غنی از اسیدهای چرب اشباع است که می‌تواند با افزایش کلسترول و سفت شدن رگ‌ها در ارتباط باشد، همچنین با التهاب و تغییرات هورمونی مرتبط است که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

از سوی دیگر، روغن‌های گیاهی حاوی اسیدهای چرب غیراشباع هستند که می‌توانند به کاهش کلسترول کمک کنند و به حفظ سلامت سلول‌ها و مغز، مبارزه با التهاب و جذب بهتر ویتامین‌ها کمک کنند.

محققان همچنین تأکید کردند که کره معمولاً با الگوهای غذایی ناسالم مرتبط است، در حالی که روغن‌های گیاهی بیشتر با رژیم‌های غذایی سالم‌تر مانند رژیم مدیترانه‌ای و گیاه‌خواری مرتبط هستند، که سرشار از چربی‌های سالم و مواد مغذی هستند و به کاهش خطر بیماری‌های مزمن و مرگ زودهنگام کمک می‌کنند.

source

توسط visitmag.ir