امسال عید نوروز با ماه مبارک رمضان مقارن شده است؛ ایامی که برای استقبال از آن باید نکاتی رعایت کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛  کریم پرستویی رئیس گروه تغذیه بالینی گفت: روزه داران برای افطار بهتر است از خوردن غذا‌های غلیظ یا غذا‌هایی با هضم سخت بپرهیزند؛ مصرف بعضی از انواع آش که دارای لعاب و مقدار زیادی حبوبات، روغن، پیاز و نعناداغ و سیرسرخ کرده هستند، برای افطار مناسب نیستند و روزه داران باید آش‌های سبک در افطار میل کنند.

رئیس گروه تغذیه بالینی افزود: همچنین مصرف ملین‌های ضعیف هنگام سحر می‌تواند برای جلوگیری از یبوست روزه‌دار مفید باشد؛ راهکار طب سنتی برای رفع یبوست، پرهیز از گرمی‌جات، موادغذایی شور، سرخ‌کرده و مصرف کاهو، خیار، آلو و انجیرخشک است.

دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت وزارت بهداشت نیز اعلام کرد: فرد در دوران بارداری، شیردهی و برخی از بیماران مبتلا به دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخم‌های گوارشی (معده و دوازدهه)، اختلالات کلیوی، اختلالات غده تیروئید، بیماری‌های اعصاب و روان، قلبی-عروقی و تنفسی، باید پیش از اقدام به روزه داری، با پزشک معالج خود در خصوص اقدام به روزه داری مشورت کند.

بیماران نباید بدون مشورت با داروساز یا پزشک معالج خود، اقدام به قطع دارو، تغییر یا کاهش دوز مصرفی و یا تغییر زمان مصرف کنند؛ رعایت نکردن این اصول می‌تواند منجر به اثربخش نشدن دارو، نبود دستیابی به اثرات درمانی، بروز اثرات جانبی و تشدید بیماری شود.

source

توسط visitmag