علی بیات، رئیس آموزش و پرورش ناحیه۱ زنجان در گفتوگو با خبرنگار پانا به برنامههایی که در کاهش آسیبهای اجتماعی در مدارس ناحیه۱ اجرا میشود، گفت: پیشگیری و مداخله در آسیبهای روانی-اجتماعی مدارس، از جمله موضوعات حیاتی در دستور کار آموزش و پرورش قرار دارد. بهویژه در رابطه با مسائلی مثل خودکشی، پرخاشگری، اضطراب و بیانضباطی که در مدارس قابل توجه است.
وی ادامه داد: پس از انتخاب ناحیه۱ زنجان بهعنوان یکی از مناطق هدف کشوری طرح «نماد»، برنامهریزی برای این مهم با جدیت آغاز شده است.
وی افزود: دغدغه اصلی تمام مسوولان، اجرای صحیح این طرح است؛ طرح «نماد» یکی از اولویتهای اصلی وزیر آموزش و پرورش است و هدف آن ارتقای سلامت و امنیت اجتماعی دانشآموزان از طریق پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس است.
رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک زنجان ادامه داد: طرح «نماد»، یک برنامه جامع برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس است که با همکاری چندین دستگاه دولتی و وزارت آموزش و پرورش در ایران اجرا میشود.
وی با بیان اینکه این طرح بهعنوان بخشی از نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان طراحی شده، افزود: هدف آن شناسایی زودهنگام دانشآموزان در معرض آسیبهای اجتماعی، ارتقای مهارتهای زندگی و توانمندسازی دانشآموزان است.
این مسئول تاکید کرد: این طرح با رویکردی رشدمدار و خانوادهمدار، بهدنبال افزایش تابآوری دانشآموزان و تقویت توانمندیهای آنان برای مقابله با چالشها است.
بیات، حمایتهای روانی-اجتماعی و مداخله بهموقع و موثر در شرایط خاص برای پیشگیری از آسیبها و رفتارهای پرخطر در میان دانشآموزان را از دیگر اهداف طرح «نماد» در مدارس برشمرد.
بیات در پایان گفت: طرح «نماد» با هدف ارتقای تابآوری و امنیت اجتماعی دانشآموزان، یک برنامه جامع و چندوجهی است که همکاری چندجانبه میان وزارت آموزش و پرورش و دستگاههای مختلف دولتی را میطلبد.
source