کد خبر: 278948
تاریخ انتشار: سه شنبه 30 بهمن 1403 – 09:41
به گزارش بهداشت نیوز، شدت واکنشهای آلرژی غذایی از علائم خفیف مانند کهیر و تورم لب گرفته تا علائم جدی و تهدید کننده زندگی که «آنافیلاکسی» نامیده می شود و میتواند به صورت مشکلات تنفسی کشنده و شوک باشد، بروز می یابد.
در حالی که استراتژیهای پیشگیرانه و درمانی امیدوار کنندهای در حال توسعه است، آلرژی غذایی در حال حاضر قابل درمان نیست.
شناخت و یادگیری اولیه در مورد چگونگی کنترل آلرژی غذایی، از جمله اینکه از کدام غذاها باید خودداری کرد، اقدامات مهمی برای جلوگیری از عواقب جدی سلامتی است.
آلرژنهای غذایی پروتئینهایی است که اغلب به طور طبیعی در غذاها و مشتقات آنها وجود دارد و باعث ایجاد واکنشهای ایمنی غیرطبیعی در انسان میشود. اعتقاد بر این است که شیوع آلرژیهای غذایی در سراسر جهان در حال افزایش است.
شایع ترین حساسیت زا برای کودکان خردسال شیر و تخم مرغ است. با این حال، به طور کلی، کودکان با رسیدن به سن پنج تا هفت سالگی بر این آلرژیها غلبه میکنند. از طرف دیگر، شناخته شده است که آلرژی به غذاهای دریایی، بادام زمینی و آجیل درختان در سنین پیشرفته ایجاد میشود و در طول عمر ادامه دارد.
بیش از 160 ماده غذایی باعث حساسیت غذایی در افراد حساس شده است. همچنین مواد غذایی مختلفی وجود دارد که باعث واکنشهای حساسیتی غیر آلرژیک در افراد حساس میشود که نیاز به برچسب گذاری خاص دارند.
امروزه، روشهای درمانی آلرژی غذایی، هر چند دشوار، به کار گرفته میشود. اما موفق ترین روش برای کنترل آلرژی غذایی پرهیز از همه غذاهایی است که حاوی مواد حساسیتزا هستند.
با وجود اینکه آلرژیهای غذایی تنها بخش کوچکی از مردم را تحت تأثیر قرار میدهد، مدیریت ریسک و برچسب زدن اجباری محصولات برای مواد حساسیت زای اصلی از جمله موارد مهم ایمنی مواد غذایی برای مشاغل غذایی است.
برای محافظت از مبتلایان به آلرژی غذایی و حساسیت بیش از حد به مواد غذایی، لازم است قوانینی که شرکتها را ملزم میکند مواد اولیه مواد غذایی و نوشیدنیهای بسته بندی شده را اعمال کنند، به اجرا درآید. برای برخی از غذاها یا موادی که باعث آلرژی یا سایر واکنشهای حساسیت میشود، الزامات خاصتری برای برچسب گذاری وجود دارد.
«زهره فیروزی»، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
source