کیک یزدی یکی از خوشمزه‌ترین کیک‌های ایرانی است که به‌خصوص برای مراسم‌های خاص و سنتی کاربرد زیادی دارد. عطر و طعم این کیک فوق‌العاده است و روش تهیه اصلی آن که به شهر یزد برمی‌گردد، تفاوت‌هایی با سایر کیک‌های مشابه دارد. اگر به تهیه کیک یزدی خانگی علاقه دارید، این مطلب از دیجی کالا مگ را از دست ندهید.

طرز تهیه کیک یزدی

طرز تهیه کیک یزدی به روش اصیل حتماً گلاب دارد و می‌توانید عطر گلاب را در آن به‌راحتی احساس کنید. اضافه کردن عسل موجب طلایی شدن کیک‌ها می‌شود. می‌توانید در صورت تمایل به اندازه سر قاشق چای‌خوری نمک هم به آرد اضافه کنید.

طرز تهیه کیک ساده خانگی

طرز تهیه کیک ساده خانگی

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی (برای 6 نفر)

مواد لازم مقدار
آرد 2.5 فنجان
تخم‌مرغ 3 عدد
شکر 1 فنجان
ماست پرچرب 1 فنجان
گلاب 5 قاشق غذاخوری
روغن‌مایع 1 فنجان سرخالی
عسل 1 قاشق غذاخوری
بکینگ‌پودر 1 قاشق غذاخوری
وانیل 1 قاشق چای‌خوری
پودر هل 1 قاشق غذاخوری
کنجد یا پودر پسته به میزان لازم
آرد سفید گندم زرماکارون - 900 گرم

آرد سفید گندم زرماکارون – 900 گرم

39,500 تومان

مشاهده و خرید

شکر سفید الماس دانه - 1 کیلوگرم

شکر سفید الماس دانه – 1 کیلوگرم

49,000 تومان

مشاهده و خرید

گلاب مصطفوی - 500 میلی لیتر

گلاب مصطفوی – 500 میلی لیتر

87,300 تومان

مشاهده و خرید

عسل کوهستان شیگوار - 1.8 کیلوگرم

عسل کوهستان شیگوار – 1.8 کیلوگرم

875,400 تومان

مشاهده و خرید

مراحل تهیه کیک یزدی

  1. همه مواد را از یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
  2. فر را با دمای 200 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.
  3. تخم‌مرغ‌ها را با شکر در یک ظرف مناسب بریزید و به مدت 5 دقیقه با همزن برقی مخلوط کنید تا کشدار و کرم رنگ شود.
  4. روغن‌مایع و ماست را هم به مخلوط اضافه کنید و با همزن بزنید تا یکدست شود.
  5. پودر هل، گلاب، عسل و وانیل را هم اضافه کنید و برای مدت 1 دقیقه با همزن بزنید.
  6. آرد، وانیل و بکینگ‌پودر را ترکیب کرده و 2 بار الک کنید.
  7. مخلوط آرد و بکینگ‌پودر را اضافه کنید و مواد را خوب به هم بزنید تا فرم خمیری به خود بگیرد.
  8. قالب‌های کیک یزدی را داخل سینی فر بچینید.
  9. مایه کیک را به اندازه سر خالی داخل قالب بریزید. اگر به دنبال طرز تهیه کیک یزدی با پف عالی هستید، می‌توانید با کمک یک چاقو چند برش سطحی روی کیک ایجاد کنید.
  10. روی کیک را با کنجد یا پودر پسته تزیین کنید.
  11. سینی را داخل فر بگذارید و پس از حدود 15 تا 20 دقیقه که کیک‌ها پف کردند و طلایی شدند، خارج کنید.

طرز تهیه کیک ماست

طرز تهیه کیک ماست

تهیه کیک یزدی خانگی با پف عالی

نکات طرز تهیه کیک یزدی

  • بهتر است مخلوط آرد و بکینگ‌پودر را در چند مرحله به مواد اضافه کنید. با دور کند همزن، برای مدت کوتاهی و در یک جهت هم بزنید تا فقط گلوله‌های آرد باز شود.
  • سعی کنید از قالب‌های نچسب استفاده کنید. در غیر این صورت داخل قالب‌ها کاغذ مخصوص کیک بگذارید. بهتر است قالب‌ها را چرب نکنید. چون ممکن است چربی بر اثر حرارت وارد بافت کیک شود و مانع پف کردن آن شود.
  • اضافه کردن زعفران دم‌کرده هم موجب خوش‌طعم و خوش‌رنگ‌تر شدن کیک شما می‌شود.
  • طرز تهیه کیک یزدی با شیر هم به همین صورت است. فقط کافی است یک فنجان شیر را جایگزین ماست کنید.
  • مایه آماده شده را می‌توانید هم با قیف و هم با قاشق در قالب‌ها بریزید.
  • اگر پس از پختن کیک متوجه شدید که سطح آن زیادی روشن است و طلایی نشده، فر را برای 2 دقیقه در حالت گریل بگذارید.
  • کیک یزدی‌ها را پس از پخته شدن از فر در بیاورید. صبر کنید تا سرد شوند و سپس سرو کنید.
  • می‌توانید برای تزئین کیک یزدی‌ها از مقداری سس شکلات استفاده کنید.

نکاتی که به درست کردن کیک یزدی با پف عالی کمک می‌کند:

  • اندازه مواد اولیه را به‌صورت دقیق رعایت کنید.
  • دمای فر باید مناسب و در اندازه اعلام شده باشد.
  • ترتیب اضافه کردن مواد را رعایت کنید.
  • مواد باید هم‌دما با محیط باشد.
  • به تاریخ انقضای بکینگ‌پودر دقت کنید.
  • در زمان پختن کیک نباید درِ فر را باز کنید.

طرز تهیه کیک نارگیلی

طرز تهیه کیک نارگیلی

source

توسط visitmag.ir