‌حمیدرضا خان‌محمدی معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره رویکرد رئیس‌جمهور پزشکیان به مدرسه‌سازی اظهار کرد: «نگاه رئیس‌جمهور محترم به مدرسه‌سازی یک نگاه مردم‌پایه است که با مشارکت همه اقشار جامعه پیش می‌رود. همان‌طور که در مناطقی مانند کلات دیدیم، مردم، خیرین، اهالی روستا، فرماندارها و معلمان، همگی پای کار آمدند. این حرکت آغاز شده و تبدیل به یک نهضت در نقاط مختلف کشور شده است. حداقل در هر استان، چهار یا پنج پروژه کاملا مردمی به این شکل در حال اجرا هستند. این نهضت با سرعت در حال توسعه است و مشارکت مردمی در آن نقش محوری دارد.»

وی ادامه داد: «در خصوص مدارس سنگین ناایمن، حدود ۵۰۰ مدرسه با همکاری بنیاد علوی و بنیاد مستضعفان به‌عنوان شرکای اصلی، در دستورکار قرار گرفته‌اند. این پروژه‌ها بر پایه مشارکت مردمی شکل می‌گیرند؛ یعنی مردم نیروی کارگری، عملیاتی و میدانی را تامین می‌کنند. زیرساخت‌های این اقدام نیز آماده شده است.»

جدول نیازهای آموزشی به‌صورت کاملا روشن و شفاف مشخص شده است؛ همه می‌توانند مشارکت کنند

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا نیازهای آموزشی و ظرفیت‌ها به‌طور دقیق مشخص شده‌اند؟، گفت: «بله، یکی از نکات برجسته این نگاه، اتصال نیازها به ظرفیت‌هاست. جدول نیازهای آموزشی به‌صورت کاملا روشن و شفاف مشخص شده است. در هر استان و شهرستان، نیازها به‌طور دقیق تعیین شده و هر فرد یا سازمانی که بخواهد مشارکت کند، می‌تواند براساس این جدول، نیاز مشخصی را انتخاب و برای رفع آن اقدام کند. این روش، هدفمند و مؤثر است و باعث می‌شود ظرفیت‌ها بهتر به‌کار گرفته شوند.»

اقدامات دولت نشان‌دهنده نگاه ویژه به بسیج تمام ظرفیت‌ها برای حل این مشکل است

خان‌محمدی در این باره افزود: «پتروشیمی‌ها نیز به میدان آمده‌اند و بر اساس بند “خ” ماده ۲۰ اعتبار مالیاتی، در سریع‌ترین زمان ممکن وارد عمل شده‌اند. اولین حکم آیین‌نامه اجرایی برنامه هفتم توسعه که باید تصویب می‌شد، توسط دولت تصویب شد. این موضوع نشان‌دهنده نگاه ویژه به بسیج تمام ظرفیت‌ها برای حل این مشکل است. هدف ما این است که به‌زودی بتوانیم بخش عمده‌ای از مشکلات فضای آموزشی را برطرف کنیم.»

مشکل مدارس ناایمن و کانکسی باید تا سال آینده رفع شود/ فرهنگ‌سازی این نگاه مهم است چراکه تاکنون همه به بودجه و اعتبار دولتی عادت کرده‌اند

وی در پاسخ به این سوال که با این برنامه، آیا مشکل مدارس حل خواهد شد؟، افزود: «بله، این مسیر با تلاش‌های سازمان و مشارکت مردمی، در حال هموار شدن است. مشکلاتی نظیر فضای ناایمن یا استفاده از کانکس‌هایی با تعداد بالای دانش‌آموز، باید طی یک سال آینده حل شوند. رفع مشکل تراکم بالای دانش‌آموزی در برخی مناطق نیز جزو اولویت‌های ماست. البته فرهنگ‌سازی این تغییرات بسیار مهم است، چراکه تاکنون همه به بودجه و اعتبار دولتی عادت کرده‌اند، اما اکنون مردم در کنار دولت به میدان آمده‌اند.»

لبیک خانواده شهدا به ندای رئیس‌جمهور برای مدرسه‌سازی

رئیس سازمان نوسازی مدارس به برنامه‌های دهه مبارک فجر نیز اشاره کرد و گفت: «دهه فجر امسال برنامه‌هایی با حضور رئیس‌جمهور در دست اجراست. پروژه‌هایی از ما خواسته شده که امیدآفرین باشند. تمرکز اصلی ما بر ایجاد این نهضت بزرگ است. در یکی از آخرین اقدامات نیز، نشست با خانواده شهدا، با هدف مشارکت آنان در این حرکت صورت گرفت. خانواده شهدا لبیک‌گوی ندای رئیس‌جمهور شده‌اند و قرار است مدارسی را به نام ایشان ایجاد یا تجهیز کنند.»

حمیدرضا خان‌محمدی در پایان تاکید کرد: «با این نگاه جدید و مشارکت گسترده، امیدواریم تا مهرماه ۱۴۰۴ بتوانیم بخش بزرگی از این مشکلات را برطرف کنیم. هدف ما ایجاد یک نهضت ملی است که تمامی مردم و نهادها در آن مشارکت داشته باشند و مدارس امن و استاندارد را برای آینده کشور فراهم کنیم.»

source

توسط visitmag.ir