رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در حوزه پسماندهای بیمارستانی وضعیت مطلوبی نداریم و اکنون در کشور ما ۲۷ درصد بیشتر از استاندارد جهانی زباله تولید میشود.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر در بیمارستانها و شبکههای بهداشتی با چالش زیست محیطی مواجه هستیم بطوریکه مصرف آب در مراکز درمانی دو برابر استاندارد جهانی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: در مراکز درمانی ۱۰/۱ برابر استاندارد جهانی برق مصرف میکنیم و در ساخت بیمارستانهای جدید نیز به بحث انرژی توجه نمیشود و الگوی اعتبار بخشی بیمارستانها قدیمی است.
به گفته زالی، به عنوان مثال در تهران قبل از شیوع همه گیری کرونا، ۲ هزار تن زباله در بیمارستانهای کشور تولید میشد که در دوران کرونا به هفت هزار زباله رسید و با همکاری شهرداری توانستیم این میزان را مدیریت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تفکر نوین بهداشت و درمان در دنیا بر اساس مدیرت پایدار شکل میگیرد، اظهار کرد: باید از ظرفیتهای مناسب مدیریت سبز در بیمارستانها استفاده شود تا به محیط زیست آسیب نرسد و مدلهای جدید بیمارستانی ضرورت دارد از حداکثر ظرفیتها از جمله از نور طبیعی و انرژیهای مناسب استفاده شود.
زالی ادامه داد: با استفاده از تجارب انجمن مدیریت سبز ایران تولید پسماند بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه را سال گذشته با ۱۰ درصد و مصرف آب را در مراکز درمانی مصرف هفت درصد کاهش دادیم.
وی با تاکید بر اینکه تفکر نوین بهداشت و درمان در دنیا بر اساس مدیرت پایدار شکل میگیرد، اظهار کرد: باید از ظرفیتهای مناسب مدیریت سبز در بیمارستانها استفاده شود تا به محیط زیست آسیب نرسد و مدلهای جدید بیمارستانی ضرورت دارد از حداکثر ظرفیتهای از نور طبیعی و انرژیهای مناسب استفاده شود.
وی گفت: فرهنگ توجه به مدیریت سبز باید از دانشگاهها نهادینه سازی شود، امروزه بحث مدیریت سبز برای همه واحدهای خدماتی، صنعتی و بهره وری ضرورتی اجتناب ناپذیر است و در کشورهای مختلف دنیا از آن استفاده بهینه میشود.