رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: براساس برآورد‌ها درطول سال ۱۴۰۲ هزینه مرگ و میر منتسب به ذارت معلق در ایران حدود ۶۰۰ هزارمیلیارد تومان برآورد شد.

۱۲ میلیارد دلار؛ هزینه مرگ منتسب به ذرات معلق در کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛  عباس شاهسونی افزود: ده درصد هزینه‌های منتسب به ذرات معلق به نظام سلامت و درمان تحمیل می‌شود.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: آلودگی هوا دومین عامل مرگ و میر بعد از فشار خون است و حتی بخشی از فشار خون هم ناشی آلودگی هواست.

عباس شاهسونی افزود: میزان ذرات معلق در کشورمان دو و نیم برابر بیش از حد استاندارد ملی ایران است و میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا ۳۰هزار و ۶۹۲ نفر در سال ۱۴۰۲ است.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت همچنین گفت: به طور میانگین میزان مراجعه مردم به مراکز درمانی از اول دی ۳۰ درصد به علت بیماری‌های تنفسی غیر عفونی به علت آلودگی هوا افزایش یافت.

عباس شاهسونی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بر اساس بررسی‌های سازمان بهداشت جهانی ذرات معلق تا غلظت زیر ۵ میکروگرم بر متر مکعب کمترین اثر را بر سلامتی دارد، اما بالاتر از این عدد اثرمخرب آلودگی هوا افزایش می‌یابد، به همین دلیل، حد رهنمود در سال ۲۰۲۲ از ده میکروگرم به ۵ میکرو گرم کاهش یافت.

source

توسط visitmag