مگر کره بادام زمینی هم خراب میشود؟ بله! ممکن است این خوراکی خوشمزه، ترد، لطیف و دوست داشتنی هم خراب شود و دیگر نتوانید از طعم و بافت آن لذت ببرید. خوردن کره بادام زمینی خراب شده، خطرات و مضراتی دارد، بنابراین باید به محض مشاهده علائم فساد در این محصول از خوردن آن اجتناب کنید. حتی میتوانید با روش نگهداری صحیح، ماندگاری و طول عمر این کره را افزایش دهید و از خرابی آن پیشگیری کنید. امروز در مجله اینترنتی هلثی لایف به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مطلب خواندنی همراه ما باشید.
آیا کره بادام زمینی خراب میشود؟
اگرچه کره بادام زمینی ماندگاری بالایی دارد، اما میتواند در اثر نگهداری نادرست خراب شود، بافت، بو و مزه آن تغییر کند و دیگر قابل خوردن نباشد. این محصول به دلیل ترکیبات خاصی که دارد، دارای مدت زمان ماندگاری طولانی است. این ماده مغذی، روغنی، پرچرب و دارای سطح رطوبت بسیار پایینی است و همین امر رشد باکتریها را در آن دشوار میسازد.
مدت زمان ماندگاری کره بادام زمینی به برند، شرکتی یا طبیعی بودن آن و نحوه نگهداری محصول بستگی دارد. کرههای شرکتی یا تجاری به دلیل مواد نگهدارنده و تثبیتکنندههایی مانند روغن پالم، بنزوئیک اسید و روغن هیدروژنه دیرتر خراب میشوند، اما ناسالمتر هستند. مدت زمان دوام کره بادام زمینی شرکتی یا تجاری را در ادامه مشاهده خواهید کرد:
- ۹ تا ۱۲ ماه در انبار و به صورت باز نشده
- ۲ تا ۳ ماه پس از باز کردن و در انبار
- ۱۲ ماه در یخچال و به صورت باز نشده
- ۳ تا ۴ ماه بعد از باز کردن و در یخچال
چه چیزی باعث خراب شدن کره بادام زمینی میشود؟
کره بادام زمینی نیز مانند هر ماده غذایی دیگری، پس از باز شدن در معرض عوامل محیطی قرار میگیرد و ممکن است فاسد شود. کره بادام زمینی به طور طبیعی حاوی چربیهای مفید و غیر اشباع است که به این معنی است که میتواند اکسید شود. هنگامی که شیشه کره بادام زمینی باز میشود، اسیدهای چرب موجود در روغن آن پایداری اکسیداتیو خود را از دست میدهند و این واکنشهای شیمیایی در معرض اکسیژن هوا، منجر به خراب شدن آن میشود. گاهی اوقات هم برداشتن مقداری از محصول با قاشق کثیف باعث خرابی و تغییر بافتش میشود.
خوردن کره بادام زمینی خراب شده چه خطراتی دارد؟
علاوه بر اینکه کره بادام زمینی خراب شده طعم وبوی نامطبوعی دارد، خوردن آن ریسکهایی نیز به همراه دارد. پس بهتر است آن را نخورید. با وجود بافت چرب این کره و عدم رشد باکتری در آن، مواردی گزارش شده است که بعضی محصولات حاوی باکتری سالمونلا بودهاند. یک مطالعه در این زمینه نشان داده است که سالمونلا در کره بادام زمینی به مدت ۲۴ هفته زنده میماند.
اگر مشکوک به سالمونلا باشید ممکن است خطراتی جدی شما را تهدید کنند، بنابراین باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. خطرات مصرف کره بادام زمینی فاسد یا آلوده عبارتند از:
- اسهال و استفراغ
- تب روده
- گرفتگی شدید معده
راههای فهمیدن اینکه کره بادام زمینی خراب شده؛ این نشانهها را جدی بگیر
چند هشدار و نشانه در این محصول وجود دارند که به شما میگویند کره بادام زمینی خراب شده است. علائم و راههای تشخیص فساد این ماده غذایی عبارتند از:
- به دلیل ماهیت کره بادام زمینی و وجود اسید چرب بالا و رطوبت کم کره بادام زمینی، ممکن است متوجه رشد کپک در کره نشوید. با این حال، ممکن است مقداری کپک در داخل درب شیشه وجود داشته باشد.
- وقتی کره بادام زمینی تازه است، بافت لطیف، نرم و خامهای، رویایی و قابلیت پخش راحت روی نان تست را دارد، اما اگر متوجه شدید که بافت محصول سفت و خشک شده است و رنگ تیرهتری دارد، احتمالاً وقت آن رسیده است که کره را دور بیاندازید و با آن خداحافظی کنید.
- هنگامی که روغن کره بادام زمینی داخل شیشه در معرض اکسیژن قرار میگیرد، به آرامی اکسید و فاسد میشود. این موضوع باعث ایجاد بوی تند، تلخ یا حتی صابونی محصول میشود.
- کره بادام زمینی خراب شده در کنار بوی تند، طعمی ترش و وحشتناک دارد.
- اگر کره بادام زمینی فاسد یا خراب شده باشد، روغن آن از بافتش جدا میشود.
روش افزایش ماندگاری کره بادام زمینی؛ راههای پیشگیری از خرابی
اگر طرفدار کره بادام زمینی هستید، مدام این ماده غذایی مغذی و خوشمزه را در رژیم غذاییتان قرار میدهید یا تعداد زیادی از آن خریداری میکنید، باید به فکر روشی برای جلوگیری از خراب شدن آن باشید. در اینجا چند نکته برای نگهداری این محصول مفید به منظور به حداکثر رساندن طول عمر کره بادام زمینی مورد علاقهتان آورده شده است:
- درب شیشه را محکم ببندید. دور نگه داشتن اکسیژن از محتوای ظرف از فساد آن جلوگیری می کند.
- به دمای نگهداری کره توجه کنید. کره بادام زمینی را در مکانی خنک و تاریک (مثلا قفسههای بالایی انباری خود) نگه دارید. همچنین میتوانید آن را در یخچال بگذارید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.
- از یک ظرف تمیز برای نگهداری محصول استفاده کنید. حتما با قاشق خشک و تمیز از کره به مقدار مصرف بردارید.
سخن آخر
از کجا بفهمیم کره بادام زمینی خراب شده؟ نشانههای فساد کره بادام زمینی شامل تغییر در بافت، بو و طعم آن یا مشاهده روغن جدا شده از بافت کره روی ظرف یا کپکهایی روی درب یا داخل بافت محصول هستند که باید بلافاصله با مشاهده آنها کره بادام زمینی را دور بریزید. کره بادام زمینی آیدا، محصولی ارگانیک، مغذی و سالم برای استفاده در انواع رژیمهای غذایی متعادل است که میتوانید آن را پیش از باز کردن درب به مدت طولانی در انباری و دمای محیط به دور از گرما و نور مستقیم خورشید و در صورت باز شدن به مدت ۳ تا ۴ ماه در یخچال نگهداری کنید تا از خراب شدن آن جلوگیری شود. خرید این محصول باکیفیت با قیمتی رقابتی از طریق وب سایت آیدا دایت شاپ امکانپذیر است. پس از ثبت سفارش، محصول در اسرع وقت به دست شما خواهد رسید.
source