به گزارش وبدا، دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در آیین افتتاحیه سرای متاهلی خانواده بهشتی ضمن تقدیر از تلاشهای مسئولان دانشگاه برای راهاندازی این خوابگاه، تصریح کرد: این خوابگاه نمادی از اهتمام ویژه مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاه برای حمایت از دانشجویان، به ویژه دانشجویان متاهل است.
دکتر حبیبی راهاندازی این خوابگاه را گامی موثر در راستای تحقق قانون جوانی جمعیت دانست و افزود: مقام معظم رهبری برای تحقق این قانون به هیئت دولت تاکید خاص داشتهاند.
وی با بیان اینکه در این راستا فعالیت گستردهای در وزارت بهداشت کلید خورده است، گفت: آغاز ساخت و راهاندازی 700 واحد خوابگاه متاهلی و تامین منابع لازم برای تکمیل واحدها از جمله این فعالیتهاست.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشبینی میشود تا سال 1410، 30 درصد جامعه ایرانی سالمند خواهند شد و در سال 1420 نام ایران در میان کشورهای سالمند به چشم میخورد، تاکید کرد: این ارقام ضرورت لبیک به فرمان مقام معظم رهبری را نشان میدهد.
دکتر حبیبی با بیان اینکه در حال حاضر پدیده سالمندی در کشورهای اروپایی و کشورهایی نظیر ژاپن دیده میشود، افزود: این کشورها تمهیدات مختلفی را برای مقابله با این پدیده در نظر گرفتهاند، اما مهمترین تفاوت کشور ما با این کشورها سرعت رسیدن به این نقطه است. ایران بسیار سریعتر از سایر کشورها به سمت سالمندی در حرکت است.
وی بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای کنونی در کشور تاکید کرد و افزود: باید جمعیت جوان برای ازدواج و فرزندآوری ترغیب شوند و نقش دانشجویان به عنوان گروه مرجع جامعه در این مسیر بسیار اهمیت دارد.
دکتر حبیبی تاکید کرد: آینده کشور در گرو تحقق قانون جوانی جمعیت است، باید نسبت به این قانون حساس باشیم.
دکتر علیرضا زالی در آیین افتتاح سرای متاهلی “خانواده بهشتی” با اشاره به تقارن خجسته افتتاح این سرای متاهلی دانشگاه با ایام مبارک ماه رجب، اظهار کرد: تلاش و اهتمام دانشگاه بر توسعه این موضوع معطوف است و استراتژی وزارت بهداشت و دانشگاه بر ترغیب زوجهای جوان برای ازدواج تاکید دارد.
دکتر زالی با بیان اینکه این خوابگاه امکانات میزبانی از 20 زوج دانشجو را دارد و علاوه بر این ساختمان، دانشگاه شهید بهشتی نیز شش واحد خوابگاهی را در اختیار شش زوج علوم پزشکی شهید بهشتی قرار داده است، اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک این ظرفیت افزایش یابد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه پایههای استواری در پیوندهای دانشجویی بنا میشود، گفت: به طور معمول زوجهای دانشجویی آینده بهتری خواهند داشت.
وی با بیان اینکه ازدواج در دوران دانشجویی با چالشهایی از جمله موضوع مسکن در کلانشهر تهران همراه است، گفت: امروزه ایجاد سرای متاهلی برای دانشجویان یک ضرورت اجتنابناپذیر است، دانشجویان نخبهای که در یک رقابت فشرده مشغول به تحصیل در یکی از دانشگاههای برتر کشور هستند نباید دغدغه مسکن داشته باشند.
به گفته دکتر زالی، باید تلاش جمعی در کشور صورت گیرد تا مسئله خوابگاههای دانشجویی به ویژه خوابگاههای متاهلی رفع شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه این اقدام تنها با تکیه بر منابع دانشگاه و وزارت بهداشت امکانپذیر نیست، افزود: رفع این چالش نیاز به یک حرکت جمعی در سطح ملی دارد.
وی با اشاره به تلاشهای وزارت بهداشت در سالهای اخیر در مورد حل این مسئله، همراهی بیشتر سایر دستگاههایذیربط از طریق حمایت اعتباری، مالی و لجستیکی برای تحقق قانون جوانی جمعیت را خواستار شد.
دکتر زالی ضمن تقدیر از حمایتهای معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت که متبلور نگاه ویژه وی به امور دانشجویان است، عنوان کرد: ظرفیت بسیار زیادی در پایتخت در تخصیص به موضوع خوابگاههای دانشجویی وجود دارد، میتوان از این ظرفیتها به طور موقت برای رفع نیاز دانشگاههای استفاده کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای پرداخت هزینههای اجاره این ساختمانها آمادگی دارد، یادآور شد: البته در این مسیر به همراهی دستگاههایی غیر از وزارت بهداشت هم نیاز است.
دکتر زالی تصریح کرد: یکی از برنامههای راهبردی معاون جدید دانشجویی و فرهنگی دانشگاه توسعه بخش خوابگاهی است که هیئت رییسه دانشگاه نیز آمادگی خود را برای تحقق ملاحظات حقوقی و تامین منابع اعلام کرده است.
وی در پایان از تلاشهای معاونت توسعه مدیریت و منابع و جهاد دانشگاهی و پیگیریهای انجمن دانشجویان 1348، بسیج دانشجویی، تشکلهای دانشجویی و کانونهای صنفی دانشگاه تقدیر کرد.
source