به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت، در جلسه هم‌اندیشی دبیران کلان مناطق کشور به تشریح وضعیت بحرانی دارو و تجهیزات پزشکی در کشور پرداخت. وی با اشاره به تاثیر شدید تحریم‌ها و کمبود منابع ریالی بر صنعت دارو، اظهار کرد که در دوران تحریم‌های گذشته فشارهایی مشابه تجربه نکرده‌ایم و وضعیت کنونی به دلیل کمبود نقدینگی و تورم شدید به مراتب دشوارتر است.

پیرصالحی توضیح داد که کمبود نقدینگی و بدهی‌های شرکت‌ها باعث شده که جریان پول در زنجیره تأمین دارو و تجهیزات پزشکی دچار اختلال شود. به گفته وی، بسیاری از کارخانه‌های داروسازی قادر به تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود نیستند، زیرا به دلیل مشکلات نقدینگی نمی‌توانند ارز مورد نیاز خود را خریداری کنند. به همین دلیل، علی‌رغم تخصیص ارز، این ارز به دلیل ناتوانی در خرید آن از دست می‌رود و این یکی از دلایل اصلی کمبود دارو در کشور است.

معاون وزیر بهداشت در ادامه خاطرنشان کرد که برای حل این بحران، یک میلیارد دلار ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است و اقدامات مختلفی برای تسهیل خرید ارز توسط شرکت‌ها انجام شده است. با این حال، پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شده و به ارز توافقی تبدیل شود که این تغییر می‌تواند مشکلات جدیدی ایجاد کند.

پیرصالحی همچنین تأکید کرد که بودجه دارو و تجهیزات پزشکی باید در ردیف‌های مشخص در دانشگاه‌های علوم پزشکی مصرف شود و در غیر این صورت، اختلالات جدی در زنجیره تأمین دارو و تجهیزات بیمارستانی ایجاد خواهد شد.

وی در پایان به سه دلیل اصلی کمبود دارو اشاره کرد: مشکلات تأمین نقدینگی، قیمت دارو و تأمین ارز. او همچنین اعلام کرد که در زمینه تأمین نقدینگی، همکاری‌هایی با سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی در حال انجام است و اقداماتی برای رفع این مشکلات صورت گرفته است.

source

توسط visitmag.ir