به گزارش سلامت نیوز به نقل از شرق، چند روز پیش، آنروا، آژانس امداد و اقدامات سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک، خبر داد که از آغاز تهاجم اسرائیل تاکنون بیش از ۱۴هزارو ۵۰۰ کودک در غزه کشته شدهاند. به گفته این سازمان، در هر ساعت یک کودک کشته میشود. آنروا گفته کودکانی که زنده ماندهاند نیز از نظر جسمی و روحی آسیب دیدهاند.
چند روز پیش، آنروا، آژانس امداد و اقدامات سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک، خبر داد که از آغاز تهاجم اسرائیل تاکنون بیش از ۱۴هزارو ۵۰۰ کودک در غزه کشته شدهاند. به گفته این سازمان، در هر ساعت یک کودک کشته میشود. آنروا گفته کودکانی که زنده ماندهاند نیز از نظر جسمی و روحی آسیب دیدهاند.
چندی پیش، مرکز آموزش اجتماعی برای مدیریت بحران در غزه، پژوهشی با حمایت اتحاد امدادرسانی هالند و اتحاد کودکان جنگ انجام داد که نشان میدهد ۹۶ درصد از کودکان این منطقه احساس میکنند مرگشان نزدیک است. این پژوهش روی ۵۰۴ کودک انجام شده است. در گزارش این پژوهش آمده است که ۴۶ درصد از کودکان به دلیل آسیبهای روانی و جسمی که تجربه کردهاند، آرزوی مرگ دارند.
هلن پتینسون، مدیر اجرائی اتحاد کودکان جنگ، درباره این پژوهش گفته بود: «این گزارش آشکار میکند که غزه یکی از وحشتناکترین مکانهای جهان برای کودکی است». در کنار تسطیح بیمارستانها، مدارس و خانهها، ردپایی از تخریبهای روحی و روانی، زخمهایی را به وجود آورده است که دیده نمیشود، اما آثار مخربی بر کودکانی که هیچ مسئولیتی در این جنگ ندارند، بر جا گذاشته است».
بر اساس یافتههای این پژوهش، تلفات روانی کودکان شدید بود و با سطوح بالایی از استرس و علائمی مانند ترس، اضطراب، اختلالات خواب، کابوسهای شبانه، جویدن ناخن، مشکل در تمرکز و کنارهگیری اجتماعی ظاهر شد. کودکان شاهد بمباران خانهها و مدارس خود بودهاند، از دست دادن عزیزان خود را تجربه کردهاند و در حالی که برای امنیت فرار میکنند، آواره یا از خانوادههای خود جدا شدهاند».
گاردین در گزارشی به این پژوهش پرداخته است. حدود 1.9 میلیون فلسطینی در غزه، تقریبا 90 درصد از کل جمعیت این سرزمین، چندین بار آواره شدهاند. نیمی از این تعداد کودکانی هستند که خانه خود را از دست داده و مجبور به ترک محله خود شدهاند. بیش از 60 درصد از کودکان مورد بررسی، گزارش کردهاند که در طول جنگ وقایعی آسیبزا را تجربه کردهاند و برخی در معرض حوادث آسیبزای متعددی قرار گرفتهاند.
گاردین نوشته تخمین زده میشود 17 هزار کودک در غزه بدون همراه و جدا از والدین خود هستند؛ اگرچه این مطالعه اشاره میکند که تعداد واقعی ممکن است بسیار بیشتر باشد.
این گزارش هشدار میدهد جدایی از خانواده، این کودکان را در معرض خطر استثمار، سوءاستفاده و نقض جدی سایر حقوقشان قرار میدهد. در نتیجه قرارگرفتن در معرض چنین آسیبهایی، کودکان با رنجهایی روبهرو میشوند که ممکن است آثارش مدتها پس از پایان جنگ ادامه داشته باشد و زندگی روزمره آنها را عمیقا تحت تأثیر قرار دهد. واکنشهای آسیبزا میتوانند به روشهای مختلفی ازجمله پریشانی عاطفی مداوم، اضطراب، تغییرات رفتاری، مشکلات در روابط، پسرفت، کابوسهای شبانه، اختلالات خواب، مشکلات خوردن و علائم فیزیکی مانند درد ظاهر شوند.