حمید ملانوریشمسی در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که در سالن جلسات شهدای استانداری همدان برگزار شد با اشاره به اینکه تغییر الگوی مصرف مواد مخدر و افزایش تنوع مواد در سالهای اخیر به همراه گرایشهای جدید در گروههای سنی و جنسی، چالشهای جدیدی را به وجود آورده است، اظهار کرد: این مسائل نشاندهنده نیاز به برنامههای جدیتر در این زمینه است.
وی با بیان اینکه تقاضای مواد مخدر، عامل اصلی ایجاد عرضه است و باید به کاهش تقاضا توجه ویژهای شود، تأکید کرد: نگاه به این معضل باید بیشتر بر رویکردهای فرهنگی و اجتماعی متمرکز شود.
استاندار همدان با عنوان اینکه اگر تقاضا در جامعه کاهش یابد، عرضهکنندگان نیز انگیزهای برای ادامه فعالیت نخواهند داشت، اظهار کرد: این موضوع نشاندهنده اهمیت آموزش و فرهنگسازی در کاهش تقاضا است.
ملانوری خاطرنشان کرد: برنامهریزی برای مقابله با اعتیاد، نیازمند اراده جدی و هماهنگی میان دستگاههای مختلف است.
وی افزود: ارائه آمار دقیق و اطلاعات جامع درباره جامعه هدف مانند گروههای سنی، جنسی و وضعیت اجتماعی افراد درگیر با اعتیاد برای طراحی برنامههای مؤثر ضروری است.
استاندار همدان، نقش شهرداریها و سازمانهای مردمنهاد در ترویج فرهنگسازی و اجرای برنامههای پیشگیری را بسیار مهم برشمرد و گفت: تبلیغات شهری و محیطی میتواند ابزاری قدرتمند در این زمینه باشد.
وی افزود: ظرفیتهای رسانهای و فناوری از جمله هوش مصنوعی باید برای شناسایی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مرتبط با مواد مخدر بهکار گرفته شود.
استاندار همدان، استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود مانند کارگاههای مهارتآموزی جهت اشتغالزایی و کاهش آسیبهای ناشی از بیکاری و اعتیاد را ضروری دانست و اظهار کرد: پیشگیری از اعتیاد باید بهعنوان اولویت اصلی در برنامهریزیها در نظر گرفته شود؛ چرا که هزینههای ناشی از پیشگیری بسیار کمتر از درمان و مقابله با عوارض اعتیاد است.
وی خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی و شهرداریها در بهبود معتادان متجاهر، مکلف هستند نقش فعالانه و مسئولیتپذیر ایفا کنند.
ملانوری گفت: فضای تبلیغاتی و فرهنگی استان و شهرستانها باید بهعنوان بستری برای آموزش و آگاهیبخشی عمومی استفاده شود. جشنوارهها و رویدادهای مختلف میتوانند فرصتی برای ترویج پیامهای پیشگیرانه باشند.
source