جشنواره با قرائت قرآن و احترام سرود ملی آغاز شد و اجرای زیبای گروه ارف کودکان مجتمع کانون پرورش فکری اصفهان، زینتبخش آغازین بود.
مریم ژاله، دبیر اجرایی بیست و ششمین جشنواره قصهگویی استان اصفهان در این مراسم ضمن تبریک ولادت بانوی بزرگ اسلام، حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: این روز برای همه ما یادآور کرامات، فضائل و ارزشهای معنوی این بانوی بیبدیل تاریخ بشریت است که نمونه و برترین انسانها است.
ژاله درباره اهمیت قصهگویی خاطرنشان کرد: قصهگویی، این هنر ناملموس و کهن ایرانی، ریشه در تاریخ کهن ما دارد و از همه مهمتر این که خداوند بزرگ با زبان قصه در قرآن مجید، پندها، اندرزها، حکمتها و آموزههای مهم را با زبان قصه بیان میفرماید.
وی ادامه داد: جشنواره قصهگویی، فرصتی است تا با استفاده از قدرت کلام، هنر روایت و داستانسرایی به دنیای خیال و اندیشه سفر کنیم و ارزشهای فرهنگی و اخلاقی را در قالب قصهها به نسلهای آینده منتقل کنیم.
ژاله افزود: ۱۱۱۷ نفر از استان اصفهان در بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی شرکت کردند که تعدادی از آنها توانستند در بخش جشنهای قصهگویی کتابخانهای به مرحله بعد راه یابند.
در بخش صحنهای جشنواره قصهگویی ۳۰۰ قصه در ردههای سنی ۱۲ تا ۱۷ سال، ۱۷ سال به بالا و ویژه پدربزرگها و مادربزرگها مورد پایش اولیه قرار گرفت و آثار راهیافته به مرحله نهایی بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با حضور ۸۱ قصهگو در بخش استانی طی ۲ روز به رقابت با یکدیگر میپردازند.
بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با رویکرد شناخت و تعمیم قصههای عامیانه ایران و قصههای جهان به سبک زندگی ایران معاصر در نظر دارد گفتمانی جدی را در حوزه روایتگری شفاهی ادامه دهد و بر مبنای تجربیات گذشته، فرصتهای جدیدی در حوزه قصهگویی فراهم کند. قصهگویی سنتی و کلاسیک، مدرن و نوآورانه، قصهگویی آیینی و سنتی، پادکست، مینیمال (۱۰۰ ثانیه ای)، زبان اشاره، منظوم، محیطی و ۹۰ ثانیهای با محوریت قصهگویی دینی، علمی و قصههای پیشرفت و قهرمانان از بخشهای مختلف این رویداد است.
روزهای سوم و چهارم دیماه ۱۴۰۳ قصهگویان با رفاقت کامل در یک رقابت هنری، قصههای زیبایی را اجرا میکنند.
گفتنی است فلورا افشارزاده، محبوبه بنازاده، مهدی رحمانی، مسعود مشایخی و آیدین عباسی، داوران مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی استان اصفهان، قضاوت قصهها را بر عهده دارند.
source