آراسب احمدیان، در گفتگو با خبرنگار مهر، به موضوعاتی مثل رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دولتی اشاره کرد و گفت: همیشه برای اینکه ببینیم تصمیمات ما بر مبنای درستی اتخاذ شده است یا نه، مدتی بعد ببینیم سرنوشت آن تصمیم به کجا ختم شده است.

وی افزود: در اجرای مصوبه درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال، آنچه مسلم است؛ اینکه منابع مالی آن از قبل دیده نشده است.

احمدیان تاکید کرد: بهتر است که به جای چنین طرح‌هایی که مبنای درستی برای آن تدبیر و تعریف نشده است، خدمات خود را از طریق بیمه‌ها تقویت کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا چنین طرح‌هایی اجرا می‌شوند، گفت: واقعاً نمی‌توانم پاسخ بدهم چرا. زیرا، چنین تصمیماتی بر اساس رویکرد سیستمی اتخاذ نشده‌اند.

احمدیان با اشاره به مشکلاتی که در حوزه سلامت وجود دارد و تصمیمات خلق الساعه ای که گرفته می‌شود، ادامه داد: متأسفانه می‌خواهند مشکل را در نقطه بروز حل کنند، در حالی که باید به نقطه ایجاد عوامل بروز مشکل توجه کنیم.

قطعاً نظام بیمه‌ای کشور، یک نظام ناکارآمد نیست

مدیرعامل مؤسسه محک در ادامه به جایگاه بیمه‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: قطعاً نظام بیمه‌ای کشور، یک نظام ناکارآمد نیست و پشتوانه خوبی تلقی می‌شود. اما، در بحث بیماری‌های صعب‌العلاج سخت درمان، نیازمند نوعی از پشتیبانی توسط بیمه‌ها است که در این بخش، مشکل داریم.

وی در توضیح بیشتر این مشکل، افزود: برای بیماران صعب‌العلاج و سخت درمان، با انواعی از داروها در دنیا مواجه هستیم که هنوز وارد فارماکوپه دارویی کشور نشده‌اند، اما بعضاً توسط پزشک تجویز می‌شوند و بیمار از طریق داروهای تک نسخه‌ای که با نرخ ارز آزاد تهیه می‌شود؛ به این قبیل داروها دسترسی پیدا می‌کنند.

احمدیان ادامه داد: حالا این سوال مطرح است که اگر دارو وارد می‌شود، چرا در فارماکوپه دارویی کشور قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: به نظر می‌رسد برای داروهای گران قیمت، نگاه ویژه ای در بیمه‌ها وجود دارد، منتهی لازم است که تداوم پیدا کند.

احمدیان به وضعیت خدمات محک برای کودکان مبتلا به سرطان اشاره کرد و گفت: محک یک سازمان غیردولتی است که جایگاه خود را در بخش‌هایی که دولت قادر نیست پوشش بدهد، تثبیت کرده است. به طوری که در ۴۰ بیمارستان دولتی دارای بخش سرطان کودکان، از بیماران حمایت می‌کند.

تأمین داروهای کودکان مبتلا به سرطان

مدیرعامل مؤسسه محک به ارائه خدمات مشاوره روانشناسی و حمایت اجتماعی از کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌های آنها اشاره کرد و افزود: اصولاً سازمان‌های مردم نهاد و غیردولتی، در عرصه‌هایی وارد می‌شوند که موضوع اقدام دولت نیست.

احمدیان در عین حال، خواستار حمایت دولت در تأمین داروهای کودکان مبتلا به سرطان شد و گفت: بودن و نبودن داروهای این بیماران در مسیر درمان تأثیرگذار است که انتظار داریم دولت در تأمین به موقع و مستمر این داروها، تلاش کند.

وی در رابطه با روند درمان کودکان مبتلا به سرطان در دنیا و ایران، افزود: نرخ بهبود این قبیل بیماران در کشورهای با درآمد بالا، ۸۰ درصد است و در کشورهای با درآمد پایین و متوسط، ۲۰ درصد است.

احمدیان ادامه داد: با توجه به خدمات حمایتی ما در بیمارستان‌های دولتی و بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی فوق تخصصی محک، نرخ بهبود کودکان مبتلا به سرطان در کشور به ۴۰ درصد می‌رسد.

وی افزود: تفاوت ۲۰ درصدی در نرخ بهبود کودکان مبتلا به سرطان در کشور ما و کشورهای با درآمد پایین و متوسط، فقط به دلیل خدمات حمایتی است که ارائه می‌دهیم.

source

توسط visitmag.ir