معاون بهداشت وزارت بهداشت­ گفت:­ دیابت در منطقه مدیترانه و از جمله ایران افزایش ۸۷ درصدی دارد و این مسئله بسیار مهم است.

افزایش ۸۷ درصدی دیابت در منطقه

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر رئیسی در همایش ۲ روزه تازه‌های دیابت افزود: اهمیت بیماری‌های غیر واگیر بسیار زیاد است و نوعی واکسینه شدن در مقابل بیماری‌های واگیردار به حساب می‌آید. چرا که در دوران کرونا به یاد داریم بیشتر کسانی که فوت کردند درگیر بیماری‌های مزمن بودند.

رئیسی گفت: از هر ده نفر در دنیا یک نفر دیابت دارد و از هر ۹ نفر یکی افزایش گلوکز دارند و از هر دونفر بیماران دیابتی یک نفر از بیماری خود بی خبر است.

وی افزود: سه چهارم بیماران دیابتی در منطقه مدیترانه هستند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: شیوع دیابت زیاد است و سازمان جهانی بهداشت از کشور‌ها می‌خواهد که این میزان را ثابت نگه دارند.

وی افزود: دیابت قابل پیش بینی نیست، چون این بیماری چند عاملی است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در دوره‌های قبلی سند ملی برای بیماری‌های واگیردار یا آن سی دی تدوین شد. این سند ملی بر چهار پایه کم تحرکی، مصرف دخانیات و الکل، آلودگی هوا و تعذیه ناسالم استوار بود. سرطان، بیماری قلبی و عروقی، بیماری‌های مزمن تنفسی، دیابت و بیماری‌های روانی بر پایه ۴ عامل خطر قرار دارند.

وی ادامه داد: ثابت نگه داشتن شیوع دیابت و چاقی افزایش پوشش درمان تا ۹۰ درصد بهبود کیفیت درمان شرکت کردن ۱۰۰ درصد بیماران در معاینات دوره‌ای پرونده الکترونیک و پوشش، همگانی درمان دیابت تاد ۲۰۲۵ از موارد جدید در خصوص دیابت در کشور است.

وی ادامه داد: از هر ۳ بیمار دو بیمار کنترل نمی‌شوند که عمده‌ترین آن عدم تغییر رفتار است و تنها ۲۷ درصد بیماران دیابتی کنترل شده است و مابقی باید منتظر عوارض ناشی از دیابت باشند.

رئیسی گفت: دیابت چهارمین علت مرگ و میر است. سال ۱۴۰۲ تعداد دومیلیون و ششصد هزار در سامانه ثبت شده است حدود ۱۴ درصد دیابتی در کشور وجود دارد.

وی اظهار کرد: مراقبین سلامت و بهورز‌ها در سطح یک می‌توانند کمک بسیار زیادی در کنترل دیابت و سطح گلوکز داشته باشند با کنترل در سطح یک بیماران هر سه ماه یکبار می‌توانند حتی به پزشکان عمومی مراجعه کنند.

رئیسی افزود: حال خوب و مداخلات روانپزشکی در دیابت نقش مهم دارد و بیماران دیابتی باید یک بسته خدمتی جدید که مداخلات روانشناختی است را دریافت کنند تا بهتر دارو مصرف کنند.

وی اظهار کرد: تا پنج سال آینده باید بتوانیم از تکنولوژی استفاده کنیم تا کار بیمار راحتتر انجام شود.

source

توسط visitmag