مدیر کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بر نظارت مستمر بر محصولات غذایی مشمول تراریختگی و اهمیت برچسب گذاری مناسب این محصولات تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، عبدالعظیم بهفر گفت: سازمان غذا و دارو به طور مستمر بر محصولات غذایی نظارت میکند و در صورت مشاهده تخلف در برچسبگذاری و عرضه، این موارد به نهادهای قضایی معرفی خواهند شد.
مدیر کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: همهی دانههای روغنی سویا، ذرت، کلزا و پنبهدانه در مبادی ورودی کارشناسان معاونتهای غذا و دارو نمونهبرداری شده و به آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو ارسال میشوند و در صورت تأیید و راستیآزمایی رخدادهای تراریختگی، مجوز ورود این محصولات صادر میشود.
عبدالعظیم بهفر همچنین از پایش سالانه برچسب محصولات تراریخته در قالب برنامه عملیاتی پایش فراوردهها در سطح عرضه (PMS) خبر داد و گفت: این پایش را معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور انجام میدهند و در این روند، محصولات تراریخته فاقد برچسب نمونهبرداری و به آزمایشگاههای معتبر ارسال میشوند.
مدیر کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تأکید بر الزامی بودن درج عبارت تراریخته بر روی برچسبها، افزود: در صورت تأیید تراریختگی و درج نشدن این عبارت بر روی برچسب، معاونتهای غذا و داروی ناظر طبق ضوابط و مقررات جاری با متخلفان برخورد خواهند کرد.
دکتر بهفر با اشاره به محدودیتهای تولید دانههای روغنی تراریخته در کشور گفت: اگرچه ایران به تولید دانههای تراریخته کمتر روی آورده، اما واردات این محصولات به کشور ادامه دارد.
مدیر کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: این سازمان به طور مستمر بر محصولات غذایی نظارت میکند و در صورت مشاهده تخلف در برچسبگذاری و عرضه، این موارد به نهادهای قضایی معرفی خواهند شد.